Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jan Møller i sin hurtige 49 fods båd, 'Dream on'. Her ses Jan Møller i Silverrudder 2023 i Svendborg. Foto: Claus Nicolajsen/Silverrudder

Anholt Lone Star starter i din egen havn - solosejler Jan Møller fortæller om sejladsen

Med sejladsen slipper du for lang transport til sejladsen, for den starter i din egen havn og slutter på Anholt. Man starter på forskellige tidspunkter, så man i teorien kommer samtidig i havn, forklarer initiativtager Jan Møller, der selv sejler i sin 49-fods 'Dream on' fra Vedbæk.

Af Troels Lykke |

Lopolight-direktør og nok en af landets bedste solo-sejlere, Jan Møller, der tidligere har sejlet jorden rundt alene i en Open 40, forklarer til Minbaad.dk om den sociale, men også udfordrende sejlads, der kan sejles alene eller med flere ombord:

- Anholt Lone Star blev skabt ud fra at tage de ting, jeg var træt af omkring kapsejlads og vende dem på hovedet. Jeg var træt af at sejle langvejs hen til en startlinje, så her starter du lige udenfor din hjemhavn på et tidspunkt, vi giver dig, og vi sejler alle mod Anholt, hvor vi teorien mødes i havneindløbet.

Startgebyr på nul kroner

Pengene betyder også noget, forklarer sejleren:

- Jeg var træt af høje startgebyrer, så Anholt Lone Star har et startgebyr på nul kroner (og gode sponsorer, især Singlehandsejlerforeningen). Jeg var træt af, at man ofte skal tilmelde sig meget tidligt, og startgebyret ikke kan refunderes, så her kan man tilmelde sig sent, og startgebyret kan altid blive refunderet, siger han med et lumsk smil, for der er ikke noget startgebyr at returnere:

- Vi har gennemført sejladsen flere gange, og vi har fornemmelsen af, at det samvær, vi har og især den erfaringsudveksling, der sker imellem sejlerne, er meget værdifuld. Derfor er sejladsen åben for alle, ikke kun singlehandsejlerne.

'Dream On' til start

Selv deltager Jan Møller i sin lækre, 49-fods båd i Anholt Lone Star, der sejles i dagene fra den 23. til 25. august:

- Ja, jeg deltager i vores dejlige 49-fods båd, 'Dream on’. Navnet er ’selvfølgelig’ dobbelttydigt – hvor den ene del er, at min familie og jeg drømmer om dejlige og lange ture i båden. Den anden del er et signal til mine konkurrenter, som drømmer om at overhale mig, beskeden er klar: ’Dream on’, slutter han leende.

content-loader
content-loader
content-loader