Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Her ses båden, der drev på grund efter manden hang i en snor efter sejlbåden. Der er ingen melding om hvor alvorligt personen kom til skade, fortæller SpotFoto: Foto: SpotFoto

Mand faldt over bord og hang i et tov efter sin båd ved Østjylland

Østjyllands Brandvæsen var fredag aften på arbejde ved Kysing Næs ved Odder. Sejler kom med ambulance, og lægehelikopteren var der også. Et vidne til ulykken skriver blandt andet: Han trak vejret, men var bevidstløs, forkommen og kold, og hans skæbne er i skrivende stund stadig ukendt. Opdateret den 8/4.

 

Af Troels Lykke |

Klokken 18.20 fredag dne 5. april blev Østjyllands brandvæsen alarmeret til Kysing Næs, lige syd for Norsminde Marina (se kort).

En person var faldet over bord og hang fast i et tov efter en lille sejlbåd. En lægehelikopter blev rekvireret, men kom ikke i brug, da man vurderede, at den tilskadekomne kunne komme med ambulancen i stedet. Det skriver SpotFoto.

Der er ingen melding om, hvor alvorligt personen kom til skade.

Det var personalet på en restaurant, der opdagede ulykken og fik alarmeret beredskabet, fortæller SpotFoto, der også viser fotos af episoden.

Vidne så bevidstløs sejler: Troede, det var en gummibåd

Sarah Bjørg Lundsberg var til stede, da ulykken opstod med sejleren, der lå i vandet. Hun fortæller søndag på Facebooksiden Tursejlads og Sejlsport:

I fredags var jeg med til at få hevet den forulykkede sejler op af vandet ved sin grundstødte båd syd for Aarhus. Han trak vejret, men var bevidstløs, forkommen og kold, og hans skæbne er i skrivende stund stadig ukendt.

Jeg er ikke sejler, så jeg vil slet ikke forsøge at blande mig i en debat om, hvordan man undgår at komme i slig en situation. Men jeg har en enkelt vigtig kommentar.

Manden var faldet over bord og lå i sin selvoppustelige redningsvest for enden af en line bundet til båden, som lå ca. ti meter fra land. Det regnede og var tåget, og der var en del bølgegang - og det var nok med til, at det tog os nogle minutter, før vi opdagede, at det var en mand.

Det lignede ikke en mand. Det lignede mere en punkteret gummibåd, et drivanker, en bylt af en slags, som havde revet sig løs fra noget.

For manden havde taget en sort jakke på UDOVER sin redningsvest.

Det var meget tæt på at koste ham livet!

For det første kunne han ikke ses. Der er flere grunde til, at en redningsvest er orange. Den ses bedre i tåge og regn, men alle er også ved første øjekast fuldstændig klar over, at der er tale om en mand over bord.

For det andet havde trøjen nået sit maxpunkt ift. elasticitet, hvilket gjorde, at det hele strammede ganske meget og besværliggjorde vejrtrækning. Det har muligvis også gjort det sværere for manden at få sig manøvreret retur i båden.

For det tredje kunne jakken ikke bidrage til at holde manden varm i vandet, når den ikke sad tæt ved kroppen.

For det fjerde tog det os nogle minutter at få jakke og vest af ham, så vi kunne få ham pakket i tæpper. Det hele sad i spænd.

Så hvis I går rundt på båden i godt vejr og nyder livet, og der lige kommer en let brise, og I tænker, at det er fint lige at tage en vindjakke på udover vesten - så lad være. Vest yderst - tak!

- Sarah Bjørg Lundsberg

content-loader
content-loader
content-loader