Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Her kan sejlere godt få brug for hjælp i en storm. Foto: Troels Lykke

Anholt mangler på 14. måned deres spritnye redningsbåd - kan få konsekvenser for sejlere i nød

- Den blev leveret i februar sidste år, og efter den havde været her en uge, blev den til mit kendskab kasseret, siger Karen Konge, der i mange år har drevet en købmand på Anholt Havn. Det skriver TV2 Østjylland.

Af Troels Lykke |

-  Jeg bekymrer mig over, at en ny sejlsæson nu begynder, og igen står vi uden en ordentlig redningsbåd. Det er igen en RIB (stor, åben redningsbåd, red.), som udgør redningstjenesten her, forklarer lokal købmand, Karen Konge, og uddyber overfor TV 2 Østjylland:

- Hvis en sejlbåd brænder eller på anden måde kommer i nød, så er der langt til hjælpen herude. Det tager lang tid for en helikopter eller en redningsbåd fra Grenaa eller Læsø at komme hertil.

Højere fart og med vandkanon

Det var ellers med pomp og pragt, at Forsvarskommandoen sidste år kunne præsentere den nye 17,5 meter lange redningsbåd med vandkanon.

- Vi er stolte og glade for, at Danmark i dag overtager den nye redningsbåd fra det franske værft, og vi glæder os til at tage den i brug, sagde orlogskaptajn Tim Lillelund, der er chef for Kystredningstjenesten, i en pressemeddelelse den 23. februar 2023. 

Men redningsbåden lå ikke ret længe ved Anholt, før den forsvandt. Angiveligt er båden ikke endeligt overleveret til Kystredningstjenesten.

Tirsdag spottede TV2 Østjylland dog redningsbåden i havnen i Grenaa. Spørgsmålet er nu, hvad den laver der?

Kilde: TV2 Østjylland

content-loader
content-loader
content-loader