Gå til hoved-indhold
Diverse

Lad havnen leve i København - demonstration 21. oktober

Sejlerne, lokale sejlklubber, Havneforum København og Christianshavns beboer råd kæmper side om side for at redde det unikke miljø i Christianshavns Kanal, hvor der er mange fastliggende sejlbåde, og der hvert år er godt 30.000 sejlende gæster, som besøger København og ligger i kanalen, skriver Sejlunionen.

 

Af Troels Lykke |

For ”at knytte byen sammen” ønsker Københavns Kommune at opføre fire gang- og cykelbroer på tværs af Københavns Kanal og over Christianshavns Kanal. Københavns Kommune ser ikke noget problem i broerne – for de er jo oplykkelige.

Men Christianshavns Kanal har allerede mistet to havne på grund af oplukkelige broer: den sydlige del af Christianshavns Kanal samt Halvtolv på Holmen. Her er kun motorbåde og robåde tilbage, forklarer Dan Ibsen fra Sejlunionen.

Problemer i Barcelona

Mange på Christianshavn frygter for det maritime liv, idet ventetid ved broerne risikerer at skræmme sejlerne væk. Derfor har man foreslået løsninger baseret på såvel tunnel som færge, men Københavns Kommune har ingen forståelse for argumenterne imod broen.

Alle der har været i den centrale Lystbådehavn i Barcelona by en sommerdag, har oplevet, at der nemt kan opstå problemer med en oplukkelig bro.

Denne bro betjenes mange gange daglig, men det skaber meget ofte store problemer for brovagterne at få fodgængere og cyklister til at fjerne sig fra broen. Dette kan resultere i farlige situationer samt også længere ventetider for lystbådene.

Hvis broerne i København skal baseres på selvbetjening, er der stor risiko for, at der kan opstå uheldssituationer – hvem vil have ansvaret herfor ? 

Debatmøde i Christianskirken - 21. oktober kl. 19.00

Havneforum København arrangerer debatmøde i Christianskirken på Christianshavn, hvor følgende politikere er inviteret: Klaus Bondam (B), Frank Jensen (A), Bo Asmus Kjeldgaard (F), Pia Allerslev (V), Mogens Lønborg (C), Birthe Skaarup (O) og Morten Kabell (Ø). Her kan man møde politikerne før valget og høre om deres visioner for en levende havn, samt stille kritiske spørgsmål til broløsningen.

Den igangværende underskriftsindsamling har nu rundet 2000 underskrifter, men initiativtagerne vil gerne have mange flere, så hvis du kender nogle, der kunne være interesseret i at skrive under, så log ind på denne hjemmeside www.ladhavnenleve.dk

Flydende sejlerdemonstration

I slutningen af september gennemførtes en vellykket demonstration. Havnen var fyldt med både, og deltagere, der ikke selv havde båd, sejlede med kanalrundfarten. 

Det gjorde et stort indtryk på deltagerne at sejle ned gennem kanalen fra den del, der har det aktive sejlermiljø til den del, der kun har småjoller og motorbåde. TV Lorry lavede et flot indslag med bølger og både og horn og musik, og stemningen var fantastisk.

TV Lorry-indslag

content-loader
content-loader
content-loader