Gå til hoved-indhold
Broskraberen får heftig modstand i år med Kronprinsens Swan 60. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Broskraberen får heftig modstand i år med Kronprinsens Swan 60. Foto: Troels Lykke

Vi kan slå Kronprinsen

En selvsikker skipper Ulrik Meyer Nielsen fra Bogense Sejlklub glæder sig med 'Broskraberen' til at give Kronprinsen stryg i Palby Fyn Cup. Kronprinsen sejler i en tungere Swan 60, lyder det.

Af Troels Lykke |

Bogensesejlere glæder sig over kronprins Frederiks tilmelding til Fyn Cup, der har start og mål i Bogense.

- Jeg satser på, at vi sejler fra ham. Sådan lyder den korte vurdering fra Ulrik Meyer Nielsen fra Bogense Sejlklub, der er medindehaver af sejlbåden Broskraberen, som skal dyste mod kronprins Frederik ved kapsejladsen Fyn Cup i Bogense fra den 28. - 30. maj.

De senere år har den bogensiske sejlbåd været den største og eneste båd i feltet på 60 fod, men i år er der allerede fire andre både i samme klasse tilmeldt sejladsen.

Heriblandt altså også båden Nanoq/Emma, som kronprins Frederik skal være skipper på.

Kronprinsens Swan 60 er tungere

- Hans båd er lidt tungere end vores, så jeg håber da ikke, at han sejler fra os, siger Ulrik Meyer Nielsen, der dog tager forbehold for sejren over prinsen, som sejler i bådtypen Swan 60.

Vi har aldrig sejlet mod sådan en båd før, så vi kan jo ikke være helt sikre, siger han til Fyens Stiftstidende.

Hvad enten den nordfynske sejler og hans mandskab fra Bogense Sejlklub kan få bugt med den royale skipper eller ej, så mener han, at det er positivt, at prinsen stiller op til start i Bogense.

- Jeg glæder mig til at hilse på ham, og det bliver en stor oplevelse at sejle imod ham. Jeg tror også, at det er godt for sejladsen, for der vil nok komme mere opmærksomhed omkring hele begivenheden, når han er der, siger bogenseren.

Forstår da godt kronprinsen

Ulrik Meyer Nielsens far, der er havnefoged i Bogense og stævneleder ved Fyn Cup, er også glad for kronprinsens tilmelding til kapsejladsen, men han er ikke vildt overrasket over, at den kommende regent er interesseret i at stille til start i Bogense.

- Han er sejler, og der er da ikke noget at sige til, at han gerne vil være med i Danmarks største sejlsportskonkurrence, siger Poul Erik Nielsen til Fyens Stiftstidende.

Broskraberens hjemmeside.

content-loader
content-loader
content-loader