Gå til hoved-indhold
Oslofjorden er da utrolig smuk, opdagede vi i sidste uge, hvor BådNyt og minbaad.dk var eneste danske bådmedie til bådtest. Foto: Troels LykkeTest
Oslofjorden er da utrolig smuk, opdagede vi i sidste uge, hvor BådNyt og minbaad.dk var eneste danske bådmedier til bådtest. Foto: Troels Lykke

Jeanneau rammer rigtigt

Sun Odyssey 409 er nomineret til årets båd i Europa. Det forstår vi godt efter test på Oslofjorden, et sted hvor nordmændene sænkede et kæmpe krigsskib under Anden Verdenskrig - i øvrigt. Se også video.

Af Troels Lykke |

Vi testede i sidste uge Jeanneau’s seneste turbåd, Sun Odyssey 409. Det skete præcist ud for fæstningen Oscarsborg, der ligger ved et af de smalleste steder i Olsofjorden, kun en halvtimes kørsel sydpå fra Oslo.

De norske journalister underholdte deres udsendte med braget ved Drøbak, hvor det kæmpe tyske krigsskib Blücher, der var blandt tyskernes største krydsere, blev sænket en kold nat i april 1940.

1000 tyskere døde den nat i det kolde vand, blandt de 2400 sømænd, da to norske torpedoer sendte Blücher til tælling, så den kæntrede og sank på det dybe vand.

”Der lækker stadig olie op fra skibet,” fortalte Axel Nissen-Li fra Seilas, mens vi forberedte en vending. Jeg var nærmest lamslået af de oplysninger om braget med tyskerne under Anden Verdenskrig.

Læs om det www.militaerhistorie.dk/artikler/2-verdenskrig/9-april-1940/

Men tilbage til det jeg ville fortælle: Sun Odyssey 409 klarede sig flot ud for Drøbak og det var let, da fokken slog over af sig selv.

Det blæste desværre kun 6-7 m/sek. så båden blev aldrig rigtigt udfordret. Vi havde dog en enkelt tur ned på siden, dog ikke helt ned, da vi udfordrede båden på hård skæring.

Syv solgte i Norge

Båden har et frækt knæk agter, så den ligner lidt en oceangående singlehand-båd, men det er nu mest en turbåd man har med at gøre.

Vi gik fint på krydset og der var en god balance i båden. I Norge er der solgt syv af slagsen og vi forventer også at båden kommer godt ind på det danske marked, hvor den forhandles af www.tempobaadsalg.dk i Ishøj.

Jeanneau, der var med på testen fortalte, at det typisk koster mellem en halv og en hel mio. euro at udvikle en model, som Sun Odyssey 409.

Overordnet forstår vi godt, hvorfor at BådNyt og de andre bådblade i Europa har indstillet båden til årets båd i Europa. Se testen i BådNyt og se også et videoindslag fra Seilas, der fortalte os om slaget under Anden Verdenskrig.

Eric fra Jeanneau.

content-loader
content-loader
content-loader