Gå til hoved-indhold
Helikopter blev sendt til området. Arkivfoto: Erik VenøboKort Nyt
Helikopter blev sendt til området. Arkivfoto: Erik Venøbo

Båd drev i to døgn - sejler er flov

Familien til en 67-årig lystsejler, der har været meldt savnet siden lørdag, kan ånde lettet op. Sejler er nu flov - se link til forklaring.

 

Af Troels Lykke |

Søndag eftermiddag var der gode nyheder til familien, der lørdag slog alarm, fordi en 67-årig lystsejler var forsvundet.

"Manden er blevet fundet. Hans båd lå og drev i farvandet mellem Anholt og Læsø. Han var formentlig slet ikke klar over, hvor heldig han har været," siger stabschefen ved Søværnets Operative Kommando, SOK, til jp.dk.

Helikoptere, jagerfly, skibe og miljøovervågningsflyet Challenger har deltaget i eftersøgningen efter manden, der blev meldt savnet lørdag formiddag.

Flydende i to døgn
Den 67-årige lystsejler var fredag eftermiddag sejlet alene af sted fra Ballen på Samsø og var på vej til Øster Hurup på Jyllands østkyst, skriver jp.dk

"Han har altså været flydende i næsten to døgn. Båden er ganske medtaget, så han har ikke kunnet gøre meget andet end at drive rundt og vente. Det har næppe været fornøjeligt i det her vejr," siger stabschefen fra SOK.

SOK vil nu bugsere mandens båd til Anholt. Den er relativt ødelagt efter de mange timer i Kattegat i råt vejr. Nogle af mastens wirer er knækket, og storsejlet er flænset i stykker, så det ikke har været muligt for manden at styre båden.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med den 67-årige mand, siden han lørdag morgen klokken 5 forsøgte at ringe til sin kone fra sin mobiltelefon.

Læge på vej
"Vi ved endnu ikke, hvorfor vi ikke har kunnet få kontakt til ham. Måske har mobiltelefonen været løbet tør for strøm, eller også har der ikke været forbindelse i området," siger stabschefen fra SOK.

Manden har det ifølge SOKs meldinger godt, men en læge er på vej ud til hans båd.

"Vi er ved at få en læge fra redningshelikopteren hen til ham. Men han har givet tegn på, at han har det godt. Vi har haft en gummibåd ovre at snakke med ham, men det var bare sømand til sømand, så nu får vi lige en læge til at bekræfte, at han er OK," siger SOKs stabschef.

Han fortæller, at det var Søværnets skib "Havfruen", der fandt manden drivende rundt i bølgerne. Familien er blevet underrettet om, at den 67-årige mand er i god behold.

Manden sejlede rundt i en Vindø 40, som bar navnet "Esperanta".

Læs artikel: Reddet lystsejler: Flovt og pinligt

content-loader
content-loader
content-loader