Gå til hoved-indhold
Jens Dolmer fortæller om livet på Ericsson 3 i Volvo Ocean Race.Kapsejlads
Jens Dolmer fortæller om livet på Ericsson 3 i Volvo Ocean Race.

Råhygge i Odense

Sejleraften med J/V 41eren Visione 3 var en succes tirsdag aften hos Bilcenter Fyn A/S. Volvo-sejler Dolmer tog størst bifald, men skipper Weiskvist, Nordic Mast og Quantum fik også ordet om DH-tips og IRC-serie.

Af Troels Lykke |

132 sejlere deltog i en rigtig sejleraften-event i Odense.

Visione 3 holdet havde inviteret til en aften, med nogle spændende indslag, blandt andet kom Nordic Mast og fortalte om kulfibermaster og de muligheder der ligger i det.

Og Quantum Sails kom og fortalte om sejldesign og Jens Dolmer kom og holdt et foredrag om hans oplevelser fra Volvo Ocean Race (og det var ikke kedeligt).

Imellem disse indslag, fortalte Per Weiskvist om købet af Visione 3, og hele processen omkring DH optimering, og hvad der ligger bag at Visione 3 er så stærk på denne regel, og gennemgik i detaljer hele DH ”set uppet”.

Det gav en vis forståelse, af de muligheder der ligger i, at omgås DH reglen, og behovet for en justering af reglen.

Der blev også vist slides og film fra sæsonen 2009, med Visione 3, som jo har været en stor succes, med sejre i Fyn Cup, Fyn Rundt og KDY Autumn Cup, samt 2. pladser i Øhavet Rundt og Romsø Rundt, og en samlet 1. plads i aften kapsejladserne for de store både i Kerteminde.

IRC-serie

Der blev talt om den nye IRC serie, som jo nu, efter de første meldinger fra Big Boat Challenge omkring tilmeldte både, virkelig er aktuel, og viser at IRC forarbejdet har haft sin berettigelse i Danmark.

Visione 3 holdet fra 2009 og de nye tilkomne til 2010, blev præsenteret, forventede sejladser blev fremlagt, og det samme gjorde de sponsorer der har valgt at støtte op om projektet til 2010 sæsonen.

Per Weiskvist kan glæde sig over en aften der gik over al forventning, og med rigtig mange tilbagemeldinger i de sidste par dage på, at det havde været en stor oplevelse, og en fantastisk aften for deltagerne, fortæller Per Weiskvist.

Per Weiskvist lavede årets scoop, da han inviterede Bouwe Bekking og Jens Dolmer om bord. De vandt helt suverænt i Autumn Cup i Rungsted.

www.visione.dk

content-loader
content-loader
content-loader