Gå til hoved-indhold
VOR OPTI´er - i tæt duel sejlads om Team Racing prisen. Foto: Ian Roman/Volvo Ocean RaceKapsejlads
VOR OPTI´er - i tæt duel sejlads om Team Racing prisen. Foto: Ian Roman/Volvo Ocean Race

Lorenzen: Hvad gør Volvo Ocean Race for sejlsporten

Som én af de mest eksponerede sportsbegivenheder er VOR selvfølgelig med til at bringe sejlsporten ud til masserne. Men de gør faktisk en hel del mere for vores sport.

Af Morten Lorenzen |

At være tilstede ved et Volvo Ocean Race Stop-over er i sig selv en meget stor begivenhed, men ikke alene fordi de store eksotiske sejlmaskiner og deres mandskab er tilstede. Også fordi der er så mange sideaktiviteter, der bringer unge og gamle sammen omkring sejlsport.

Volvo Ocean Race Academy

Try Sailing – Volvo Ocean Race inviterer lokale skoleklasser og unge ned på havnen ved hvert stop-over. Her vil børnene få en sjov introduktion til sejlsport og racet. De vil få mulighed for at komme ud og sejle med trænede instruktører i Ludich 5,6 meter joller, og så vil de selvfølgelig få mulighed for at møde heltene fra de store VOR racere.

Man forventer at mere end 14.000 børn og unge har været ude og sejle for første gang via Try Sailing programmet når VOR slutter næste sommer.

Opti Team Racing - Når den store VOR cirkus karavane rejser fra Stop-over til Stop-over er der hele 40 optimist joller med.

Aftale med Opti-organisation

Som en del af VOR Academy har man indgået en aftale med den internationale optimist-jolle organisation IODA.

Der holdes opti-team-sejladser i hver stop-over havn, hvor otte sejlerhold fra værtslandet dyster om æren og titlen som VOR-Opti-Team Racing-Academy vinder. Der er liv og glade dage, og masser af aktivitet fra morgen til aften.

ISAF Clinics – På hver stopover gennemføres en række aktiviteter for lokale trænere og umpirer og kapsejlads arrangører, hvor ISAF instruktører vil lære fra sig og give deltagerne nye fif og ideer med hjem i klubberne.

RX-S Youth Stopover Tour - er et initiativ for unge wind-surfere, som over to dage dyster på det olympiske RX-S board ved hvert stop-over. En super lejlighed til at få vist sejlsport frem, hvor det ikke koster en formue at deltage.

Materiale til skoler

VOR har også udviklet et decideret skole-curriculum til brug for de lidt større skoleklasser, hvor geografi, ansvalighed overfor naturen, fysisk træning og teknologi samles i et større undervisningsforløb med VOR som centrum.

Alt i alt et kæmpe arbejde, som sikre at VOR lever længe før og længe efter at de seks kapsejladsmaskiner og deres besætning besøger stop-over havne byen. Og som måske lægger kimen til kommende deltagere i Volvo Ocean Race – den store drøm for mange sejlere.

Måske du skulle overveje at lægge en mini ferie ind omkring et Stop-over arrangement. Hele programmet kan ses på www.volvooceanrace.com

content-loader
content-loader
content-loader