Gå til hoved-indhold
Gamle akademister er gået sammen om at skabe et banebrydende kvindeteam i Melges 24 klassen. Foto: Sailing AcademyKapsejlads
Gamle akademister er gået sammen om at skabe et banebrydende kvindeteam i Melges 24 klassen. Foto: Sailing Academy

Stærke trænere på Sailing Academy

Der er kun to ledige pladser tilbage på Sailing Academys efterårshold. Sailing Academy har entreret med Rasmus Køstner, Peter Hansen og Finn Beton. Se video.

Af katrine bertelsen |

Anette Viborg fra Sailing Academy skriver:

Otte sejlere er tilmeldt Sailing Academy Aarhus efterårshold 2011. De repræsenterer både toppen af den danske ungdoms elite samt den stærke bredde. Til de sidste pladser søges engagerede sejlere, som ikke nødvendigvis har hylder prydet med pokaler. Akademisterne skal brænde for sporten og have lyst til at være del af en dynamisk og udfordrende idrætshøjskole.

Konceptet er parat til det næste akademiteam. Målet er at få sejlere fra top-, mellem- og begynderniveau på holdet. Akademiet har tidligere bevist, at det kan præstere med sejlere, som i starten af opholdet er på meget forskelligt niveau.

"Det er fantastisk at se, hvordan unge sejlere med vidt forskellig baggrunde tager personligt ansvar for teamet, og lykkedes med at skabe vellykkede projekter og flotte resultater på kapsejladsbanen" siger en af idétagerne til Sailing Academy Aarhus, professionel sejler og træner, Rasmus Køstner, som også er en af bagmændende bag Extreme Challenger projektet.

Et bred vifte af muligheder

"Sailing Academy Aarhus er et målrettet forløb der bygger bro mellem ungdomsjoller og  kølbådssejlads. I den hurtige Melges 24 får sejlerne erfaringer med samarbejde, projektorganisering og fremtidsperspektiver. De tillærer sig kompetencer til både deres fremtidige jolle-, træner-, og kølbådsprojekter." siger den anden bagmand og træner Peter Hansen.

Akademiet udstyrer sejlerne med en ordentligt værktøjskasse til sejlerlivet, og sejlerne kan på idrætshøjskolen give sig i kast med coachuddannelse, mediefag, eventmageri,  fysisktræning, bådarbejde, møde internationale studerende og meget mere.

Jollesejlads på skemaet

Som noget nyt vil jollesejlads til efteråret også være at finde i skemaet, som supplement til Melges træningen. Det har hele tiden været muligt sideløbende at køre sin jolle-kampagne  under opholdet. Men nu vil akademiet gerne give sejlerne specifik træning indlagt i skemaet, i den målestok, som sejlerne føler det nødvendigt.

Det store perspektiv

Det mest spændende ved akademiet er i første omgang selve opholdet, som er helt enestående i sin struktur og i sit formål. Men lige så vigtig er tiden efter endt ophold. De gamle akademister har givet sig i kast med alt fra bådsmandsarbejde til coaching og uddannelse.

Fire akademitøser holder sammen

Det mest ambitiøse akademiprojekt er kvinde holdet TeamXX, som består af fire gamle akademipiger. Pigerne vil være rollemodeller for kvinder i sejlsport og sejle mændene af banen til EM i Melges 24 til sommer i Aarhus. TeamXX er i tæt samarbejde med Sailing Academy Aarhus.

Læs mere om akademiet på: www.sailingacademyaarhus.wordpress.com

content-loader
content-loader
content-loader