Gå til hoved-indhold
I Kertemindes Big Boat bruger man nu også TracTrac. Foto: Troels LykkeKapsejlads
I Kertemindes Big Boat bruger man nu også TracTrac. Foto: Troels Lykke

TracTrac bliver mere og mere populært - video

TracTrac er så populært, at OL-værter i Weymouth har flirtet med det danske firma, der nu har 4 års erfaring med små computeranimerede både på pc-skærmen, som vise live-sejlads. Interview.

Af Troels Lykke |

”OL-værterne henvendte sig, fordi de gerne ville have os til at klare tracking under OL, men desværre, så er det blevet stoppet, fordi det er Swiss Timing Omega, der har alle rettigheder på tidstagning og tracking. Hvis vi skal med til OL, så skal det være som underleverandør, men det ser ud som om schweizerne selv vil gøre det,” siger TracTrac’s direktør, Jakob Ødum.

Den danske direktør lover, at de nok skal stå klar, hvis de pludselig får en henvendelse fra Swiss Timing Omega, som havde problemer med dækningen ved OL i Kina. Det skriver Dansk Sejlunion.

Lige nu glæder han sig over, at der først og fremmest er sket en stor stigning i antallet af tilskuere på webdækningen af især de store sejlsportsstævner som f.eks. World Cup-sejlads.

Omsætning på over to mio. kroner

Forretningen vokser år for med en forventet omsætning på over 2 millioner kroner i 2011, og så bliver der flere og flere opgaver i kalenderen.

”Sidste år havde vi omkring 40 regattaer, og i år når vi vel op på 60-70 regattaer. Det er vigtigt for os, at vi skal være ved store stævner som World Cuppen her i det kommende OL-farvand, World Cup afslutningen i Kiel, og så er vi også med når alle klasserne kæmper om EM i Finland i juli,” siger Jakob Ødum.

Mindre klubstævner lejer sig ind på udstyret, og der er også flere og flere, der bruger gps-systemet som et vigtigt træningsredskab.

”Det er mit indtryk at trænere og sejlere også bruger det. Et af verdens stærkeste hold - det tyske sejlerlandshold har netop købt en bunke tracking-enheder af os og retten til at bruge data, så de kan bruge det til præstationsanalyser i den tyske landsholdslejr,” siger direktøren for TracTrac.

Hansen og Warrer bruger TracTrac

Søren Hansen, der danner duo med OL-guldvinder Jonas Warrer i 49’er, ser også den lille gps, som et godt arbejdsredskab og noget der gavner sejlsporten.

”Vi bruger det nogle gange til at evaluere på, hvad det er for nogle beslutninger, vi tog ude på vandet, og vi har faktisk også brugt det til træning. Det er godt, fordi det er med til at gøre vores sport mere publikumsvenlig,” siger Søren Hansen.

content-loader
content-loader
content-loader