Gå til hoved-indhold
Roskilde Havn med ødelagte pæle. Foto: Søren Svarre, sejlfoto.dkHavne
Roskilde Havn med ødelagte pæle. Foto: Søren Svarre, sejlfoto.dk

Is og storm ødelægger broer i Roskilde Havn

Hele broer er væltet og småbåde ville sejle rundt, hvis det ikke lige var for isen, som et par uger endnu mindsker behovet for fortøjninger. Det fortæller Søren Svarre, der har taget billeder.

Af Troels Lykke |

I den del af Roskilde Havn, som må betegnes som let, mht. broernes konstruktion, har vinteren virkelig vist sin power. Det fortæller fotograf på minbaad.dk, Søren Svarre.

Hele broer er simpelthen væltet og stort set smadret og småbåde af ældre dato ville "sejle rundt", hvis det ikke lige var for isen, som et par uger endnu mindsker behovet for fortøjninger...

Den hårde frost har skabt is på 30 cm tykkelse. Den smeltede i ugen op til den seneste storm. Stormen fjernede store mængder is over en nat ved, at få rørt godt rundt i vandet.

Det betød, at pæle som var trykket og stod typisk 30 graders skævhed  og pludselig havde de ikke havde nogen is til at holde dem fast længere, fortæller Søren Svarre. 

Det betød, at store mængder pæle flød i vandet. Nogle var bundet sammen - men andre har sikkert revet sig løs. Så kom frosten igen, og nu ligner dette område en situation, hvor en "is-bombe" har sat sit uhyrlige præg på det hele.

Foto: Søren Svarre, www.sejlfoto.dk

content-loader
content-loader
content-loader