Gå til hoved-indhold
De danske gidsler blev kidnappet af somaliske pirater d. 24 februar. Grafik: BjerregaardTur
De danske gidsler blev kidnappet af somaliske pirater d. 24 februar. Grafik: Bjerregaard

Danske pirat-gidsler fik flere advarsler

Andre end SOK advarede de danske sejlere om pirater i Somalia i Aden bugten. På et møde for langturssejlere på Sri Lanka før gidseltagningen, blev familien også advaret.

Af katrine bertelsen |

Allerede før de syv danske jordomsejlere fra sejlbåden 'ING' drog ud i de piratfyldte farvande og blev taget til fange af somaliske pirater den 24. februar, blev de kraftigt advaret. Det skete på et møde for langturssejlere på Sri Lanka, hvor de danske sejlere deltog. Det skriver TV2 Øst.

Den hollandske sejler, René Tiemessen, der var leder af mødet fortæller til Ritzau. 

"For mig personligt er det uforståeligt, at de tog chancen, når de var advaret og tilmed udsatte deres børn for den fare. Det er ren dumhed. De ville risikere alt, inklusiv deres liv," siger René Tiemessen, der advarede sejlerfamilien fra Kalundborg, der nu har været gidsler i 56 dage i Somalia. 

Sejl aldrig den rute

"De kom til et møde, som vi holdt i Gelle på Sri Lanka. Vi advarede klart alle tilstedeværende om, at de aldrig nogensinde skulle sejle ad den rute, som de gjorde," siger René Tiemessen med henvisning til den rute, danskerne valgte.

Tiemessen, der er leder af TTT Thailand to Turkey Convoj, kalder det "ren dumhed" at det danske sejlerægtepar tog en så stor risiko, ved at sejle den vej som de gjorde, når de havde tre børn med om bord.

"Det er et mysterium, hvorfor de gjorde det. Vi sagde det lige ud til dem i kraftige vendinger, at de ville løbe en høj risiko. De ville risikere alt, inklusive deres liv og alle deres ejendele."

Kilde: tv2 øst/ritzau

content-loader
content-loader
content-loader