Gå til hoved-indhold
Kim Lago, DEN 2011 og Søren Juel, DEN 115 ligger a point i kampen om det Danske Mesterskab. Her er feltet ved første start lørdag formiddag. Foto: Rasmus Toft DuusKapsejlads
Kim Lago, DEN 2011 og Søren Juel, DEN 115 ligger a point i kampen om det Danske Mesterskab. Her er feltet ved første start lørdag formiddag. Foto: Rasmus Toft Duus

Express mesterskab domineres af lokale

I fem ud af seks sejladser ved Pantaenius Albin Express NM og DM er det lokale fra Horsens, der har krydset mållinjen først. Kim Lago Nørgaard i front.

Af lena hellström |

Anden dagen bød på lidt mere afdæmpede vindforhold for Express sejlerne på Horsens Fjord.

Faktisk så det så tyndt ud midt på dagen, at banen blev kortet lidt ned, og der blev gennemført tre sejladser på fire timer.

Den varieret vind gav deltagerne en del taktiske udfordringer – og det gjaldt både lokale og udenbys sejlere. Den nybagte Express ejer, Morten Stoy fra Horsens, fik lagt sig selv i et vindhul på sidste lænseben, og måtte se sin 4. plads forvandlet til en 15. plads.
 
Lago holder sin 1. plads
Ellers er der kamp i spidsen af feltet. Kim Lago Nørgaard, Horsens, har fastholdt sin 1. plads fra i går med 16 point, men ligger efter lørdagens sejladser a point med Søren Juel fra Ballen.

På 3. pladsen kommer svenske Mattias Allroth med 18 point. Derefter er der et godt spring ned til 4. pladsen, hvor endnu en svensker, Hugo Oljemark, ligger med 24 point.
 
Kom stærkt igen
Arne Lassen, Göteborg, kom stærkt igen i dag efter gårsdagen havari, og ligger nu på en 10. plads. Den nødtørftige reparation af det 50 x 50 cm store hul i styrbord side, hvor Erik Andersens stævn havde været inde og bide, holdt fint.
 
Mestrene findes i morgen
Inden for de første seks pladser finder man tre Horsens både, så der er nok at snakke om i festteltet i aften. I morgen sejles de sidste tre sejladser og man kan kåre både en dansk og en nordisk mester.

Forsikringsselskabet med speciale i lystbåde, Pantaenius, er stævnesponsor, og er med til at give sejlerne en god oplevelse i Horsens.

Resultatliste: www.horsens-sejlklub.dk/app/doc/doc_25490969.pdf
 
www.albin-express.dk 
 
www.pantaenius.dk/dk/nyheder-events/nyheder/newsartikel/news//translate-to-danish-pantaenius-danish-nordic-championships-albin-express-2011.html

 

content-loader
content-loader
content-loader