Gå til hoved-indhold
Foto: Amory RossKapsejlads
Foto: Amory Ross

Schütt: Jollen kæntrer og jeg bliver skyllet ud

Lasersejlerne Anne-Marie Rindom og Maiken Schütt har været i Fort Lauderdale og sejle i gigantiske bølger.

Af Rasmus Antoft |

De to Horsensianske Laser sejlere har som de eneste Danskere taget til Fort Lauderdale efter stævne i Miami. Forholdene som de har sejlet i derovre kan vidst godt beskrives som udfordrende.

Maiken Schütt skriver i hendes blog på sejlsport.dk:

- Den første morgen inden vi skal på vandet bukker vi Anne-Maries mast ud (laserkvalitet – man hænger på masten modsat den vej den bøjer på vandet, for at rette den ud efter sejlads i blæsevejr), men masten knækker og Anne-Marie, der hang med al laservægt, falder ned på knæene:/

Om aftenen efter træning beslutter vi os for en afslappende aften og AM’s mor, der er med herovre, kører til supermarkedet for at købe aftensmad til de trætte piger.

Efter nogle timer, hvor hun ikke er kommet hjem bliver vi nervøse og iværksætter den store eftersøgning, der både involverer politi, sygehuse, biludlejningsfirmaet og vores udlejer. Der gik nervepirrende yderligere tre timer uden resultater før AM’s mor kommer tilbage i en ny udlejningsbil.

Hun havde som vi frygtede været i en bilulykke og uden telefon, men slap med chokket.

I går begyndte så stævnet, som vi er heroppe for at sejle. Vi havde hørt rygter om, at forholdene kan bliver voldsomme, da vi sejler på åbent hav. Vi er tilmed heldige at opleve forholdene fra deres værste/bedste side.

Gigantiske bølger

Det har blæst 15-22 knob og bølgerne er GIGANTISKE. Når man endelig har kæmpet sig hele vejen op til topmærket, så venter der en lænser, der giver et adrenalinskud, som ingen underholdningpark kan leve op til.

I dag var vildere end i går, bølgerne havde bygget op hele natten, hvilket betød, at de til tider brød midt på banen. Før første start siger AM til mig: ”Jeg er lidt bange - hvad hvis jeg kæntrer og knækker masten og ingen ser mig?” Jeg svarer tilbage: ”Tss, det sker jo ikke, det bliver sjovt!”

Jollen kæntrer

Få sekunder efter skylder en væg af en bølge ind over mig og jeg har ikke en chance. Jollen kæntrer og jeg bliver skyllet ud. Da jeg får vendt jollen om igen er topmasten knækket. Nemesis. Dog var der 5-7 andre knækkede topmaster på en enkelt dag. Action!

I morgen er sidste dag. Det ser ud til at blive lidt lettere, men stadig med enorme bølger. Man skulle få sig en topmastesponsor og så sejle mange flere dage i forhold som her.

content-loader
content-loader
content-loader