Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
A-Cat sejlere i Tyskland 1 af 2 foto
Kapsejlads
A-Cat er blevet vældig populært at sejle

Thomas Paasch har fået fart

Skovshoved-sejleren har slebet på sin A-Cat og fået nyt sejl. Det gav pote da han blandt 48 både sejlede bronze hjem i tysk mesterskab.

Af Troels Lykke |

Danmarks bedste A-Cat sejler, Thomas Paasch fra Skovshoved Sejlklub, skriver fra Tysk Mesterskab:

48 deltagere fra Danmark, England, Holland, Polen og ikke mindst Tyskland havde fundet vej til Wismar bugten ved Lübeck, for at sejle Tysk A-Cat mesterskab i dagene 4.-6. maj. Fra dansk side stillede vi med 4 både.

Jeg havde slebet min båd ned i løbet af vinteren og først fået den tilbage fra maleren 1 ugen inden stævnet, så 2 timers træning søndagen inden var alt hvad det kunne blive til. 

Nyt Ashby sejl på

Da jeg alligevel nok ville være på hælene, satte jeg også et nyt Ashby sejl på som jeg fik op fra Australien 2 dage inden afgang.

Fredagen bød på vind mellem 3 og 7 m/s. Men både retning og styrke varierede en del, så man skulle holde skarp udkig og til dels også være lidt heldig for at få det til at spille. 

Mit nye sejl kom op for første gang, og første sejlads gik med at finde ud af hvordan jeg fik det til at performe på kryds – hvorimod det nærmest kørte af sig selv på læns.

Overraskende på 2. pladsen

Efter dagens 3 sejladser lå jeg overraskende nok på 2. pladsen, blot 1 point efter den regerende europamester Bob Baier fra Tyskland, og á point med Chris Fields fra England.

Lørdag var der lidt mindre vind, og denne gang fra den diametrale modsatte retning. Vi håbede nok alle at den nye retning var mere stabil – men det var den ikke! 

En ”general recall” i dagens første sejlads udløste et ”Black flag”, og det blev oppe i alle dagens 4 starter. En prik i første sejlads rykkede mig op på første pladsen.

Lars Schrøder som havde haft en skuffende første dag var tilbage i topform, og kom først til topmærket i de første 2 á 3 omgange. 

Anden sejlads blev til en BFD, men det fik Chris Fields også, så med en fratrækker var jeg igen tilbage på andenpladsen. 

Endnu en sejr

Endnu en sejr i dagens tredje sejlads rykkede mig igen i front, men en 7. plads i 4. sejlads placerede mig igen på en samlet 2. plads efter andendagen. Der var 4 points op til Bob Baier og 2 points ned til Chris på 3. pladsen.

Søndag var vinden endnu lettere, og vinddrejningerne og hullerne større. I stedet for at konsolidere, gik jeg til angrebs, og det blev dyrt. 

Jeg rundede gaten første gang sammen med Bob. Jeg gik modsat i jagten på en fordel jeg troede jeg havde set, men var i stedet på tyvende pladsen ved næste topmærke. 

En god (og nok også lidt heldig) sidste lænser fik mig tilbage til 9. pladsen og med Bob og Chris på hhv. 1. og 2. pladsen, havde jeg nu tabt sølvet. 

Stævnets niende og sidste sejlads startede med en god læ fordel på linjen, som Lars og jeg næsten var ene om at udnytte. 

En vending kort efter start og vi kunne næsten holde topmærket. Alt så lovende ud, men en 30 graders skralder forvandlede en god førring til en klar sidsteplads, da alle vendte over i læ og dermed var foran. 

Samlet 3. plads

Det blev en kamp for at komme tilbage, og med en samlet 7. plads lykkedes det kun lige at holde fast i den samlede 3. plads, á point med Sturmhoffer på 4. pladsen.

1. Bob Baier, Tyskland, 13 points
2. Chris Fields, England, 27 points
3. Thomas Paasch, Danmark, 29 points

19. Rasmus Fredsted, Danmark, 119 points
22. Lars Schrøder, Danmark, 137 points
27. Jørgen Hansen, Danmark, 148 points

-----------

Mvh. Thomas
content-loader
content-loader
content-loader