Gå til hoved-indhold
På Google Earth ses det nye radiotårn tydeligt.Diverse
På Google Earth ses det nye radiotårn tydeligt.

Pirater med nyt radiotårn

Somaliske pirater har bygget et moderne kommunikationscenter med et højt radiotårn i den afsides beliggende kystby Hobyo.

Af katrine bertelsen |

Kommunikationscentret skal sikre piraterne indbyrdes telefon og radiokontakt – samt mulighed for at spore skibe langt ud på havet. Det skriver maritimedanmark.dk.

Det nye kommunikationscenter i Hoboy fremgår af luftoptagelser som den britiske tænketank Chatham House har analyseret og efterfølgende offentliggjort i en ny rapport.

Kommunikationscentret giver formentlig også piraterne mulighed for at opfange AIS-signaler og radiokommunikation fra skibe der befinder sig langt fra kysten.

Hoboy ligger isoleret ved kysten og råder hverken over vejforbindelse til andre byer eller egentlige havneanlæg. Pålidelig telekommunikation er nødvendig for at sikre skibenes bevogtning. Samtidig benytter piraterne mobiltelefoner til at forhandle om løsesummer og til at bevise, at gidslerne er i live.

Piraterne bruger også internettet til at undersøge gidslernes baggrund, og til at sikre sig andre oplysninger der kan være nyttige at have, når man forhandler løsesum.

Der bor omkring 5.000 mennesker i Hoboy, der er kendt som piraternes hovedby.

Du kan læse hele rapporten fra Chatham House her (pdf): www.chathamhouse.org

content-loader
content-loader
content-loader