Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Seascape18ere i Aarhus. Foto: Jørgen Lausten
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Seascape18: En ny klasse er født

Der var pionerånd under Århus Seascape Cup 2012 i weekenden. For første gang sejlede fem Seascape18 i Danmark. Dansk Seascape Klub er født. En Seascape18 koster 210.000 kr. inkl. trailer. Se fotos.

Af Troels Lykke |

Stævnets var et uformelt, men udbytterigt arrangement, hvor formålet var at mødes og dele erfaringer af den nye multi-båd, der sejlklar koster 210.000 kr. - inklusiv en trailer.

Det fortæller den aktive Seascape18-sejler, Pierre Baad Jensen, fra Aarhus Sejlklub.

Lørdag eftermiddag blev der sejlet 5 hurtige op/ned sejladser, og søndag blæste hele flåden med den friske søndenvind et godt stykke op i Aarhusbugten.

Fuldplanede med gennaker

Det var rigtig Seascape sejlads, dvs. fuldplanende med gennaker og 12-13 knob, og maks. smil op til ørerne.

Weekenden blev også brugt til at stifte Dansk Seascape Klub, og valgt til bestyrelsen blev Mark Nicol, Mads Hejlesen og Pierre Baad Jensen, alle fra Aarhus.

Formålet med klubben er primært at lave aktiviteter, der matcher bådens alsidighed.

- Dvs. der vil til næste år blive arrangeret ”almindelig” bane kapsejlads inkl. tune-in weekend i foråret, og der vil være mulighed for deltagelse i sommerlejr, og på sigt måske distancesejladser og hvis opbakning til det, med overnatning på strand, fortæller Pierre Baad Jensen.

Til den friske familie

Seascape18 sejlads appellerer let til hele familien, i hvert fald de friske! I weekenden deltog sejlere fra 10 til 70 år, fortæller Seascape-sejlerne.

Følg klubben på www.facebook.com/#!/groups/seascape18classdenmark/ (ansøg om at blive medlem)

Se også www.seascape18.com

content-loader
content-loader
content-loader