Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der var let vind under DM i BB 10-meter. Foto: Sejlerlinsen

Theis Palm genvinder DM-titlen i BB 10 m-klassen - nye fotos

Pantaenius DS-DM for BB 10-metere sluttede i høj sol og ingen vind. Der blev ikke sejlet lørdag, i stedet fik sejlerne gratis is af Horsens Sejlklub.

Af Troels Lykke |

Se nye fotos fra DM taget af Sejlerlinsen med fotograf Rasmus Toft Duus.

Fjorten smukke ”damer” og en enkelt fra Sverige havde fundet til Horsens, og har fra torsdag den 16. august til lørdag den 18. august deltaget i årets DS-Danmarksmesterskab for bådklassen BB 10-m.

Selv om bådtypen er designet i midten af 1970´erne, er disse ”damer” stadig blandt de allerflotteste både i landet, og når de slippes løs på kapsejladsbanen er der stadig masser af liv og fart i dem, fortæller Horsens Sejlklub.

”Sidst vi holdt mesterskab for BB10-meterne i Horsens er helt tilbage i 1985, så det var på tide at vi fik lejligheden til at byde klassen velkommen til Horsens igen”, siger stævneleder Morten Stoy, der kan se tilbage på et stævne afviklet under noget besværlige vindforhold.

Vinden drillede

”Torsdag startede vi først kl. 13, og selv om vinden normalt frisker op over middag på fjorden, ville skæbnen at et kraftigt i regnvejr trak ind over fjorden og slog termikken helt i stykker. Alligevel lykkedes det at få afviklet to sejladser før vinden døde helt” fortsætter stævnelederen, og supplerer:

”Fredag startede med tåge, dis og fuldstændig vindstille, men heldigvis slog vinden igennem over middag, og vi fik tre rigtig fine sejladser i kassen, og dermed et officielt DM i hus”.

Lørdag blev der trods flere tilløb ikke gennemført sejladser, så den samlede serie består af de fem afviklede sejladser.

Resultatmæssigt var der kun to på banen – den suveræne Jyllingebåd ”Beep Beep” med Theis Palm ved roret og så alle de andre. Theis og co. vandt samtlige fem sejladser, og kunne lørdag eftermiddag lade sig kåre som vinder for andet år i træk.

På andenpladsen kom den tidligere flerfoldige mester Bjarne Venø Petersen fra Skælskør, der til lejligheden havde den erfarne sejler Lars Jensen fra Skælskør med som rorsmand.

Selv om de ved flere lejligheder var forreste båd lykkes det ikke at besejre Theis Palm i nogen af sejladserne, men fik med en meget stabil serie (2, 2, 3, 4) sejlet sølvmedaljerne hjem.

Tredjepladsen tog Michael F. Hansen fra Helsingør sig af, mens den tidligere vinder Søren Koitzsch fra Skive denne gang måtte tage til takke med fjerdepladsen.

”Vi har trods de lidt drilske vindforhold heldigvis fået positivt feedback fra sejlerne omkring stævneafviklingen” fortæller Morten Stoy, der undervejs har haft op til 50 frivillige i spil for at få stævnet til at fungere.

Gav is til sejlerne

”Vi forsøger at give sejlerne en god oplevelse både til vands og på land. Når vinden driller må vi se om vi kan trøste lidt på anden vis, og vores tiltag med omdeling af is lørdag middag blev da også vel modtaget af sejlerne, selv om de nok hellere ville havde haft et par gode sejladser at tage hjem på” slutter stævnelederen.

Theis Palm holder her pokalen. Foto: Sejlerlinsen

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader