Gå til hoved-indhold
Fra venstre: Jon Møgelhøj, Martin Frislev og Søren Badstue til kapsejladsleder-seminar. Hvad mon de griner af? Foto: Mogens HansenKapsejlads
Fra venstre: Jon Møgelhøj, Martin Frislev og Søren Badstue til kapsejladsleder-seminar. Hvad mon de griner af? Foto: Mogens Hansen

Klubkonference og nye kapsejladsregler

Jon Møgelhøj fra Skovshoved Sejlklub har været til Klubkonference/ Kapsejladslederseminar. Jon deltog primært i kapsejladsedelen, og holdt et indlæg om KLU35, Kapsejladsledere under 35.

Af katrine bertelsen |

162 personer fra klubber landet over var fredag og lørdag til klubkonference og /eller kapsejladslederseminar i Vingstedcenteret ved Vejle.

 Af de 162 deltagere var 46 af dem til kapsejladslederseminar.

Jon Møgelhøj siger, - Jeg har jo flere "kasketter på", når jeg er af sted til klubkonferencen. Der er banelederkasketten, som er den jeg har på, når vi diskuterer cases og appeller i kapsejladsdelen. Det er med til at sikre, at vi har en høj og ensartet standard på banerne i Danmark. Så når jeg sidder til diskussionerne og oplæggene i kapsejladsdelen, er det for at gøre mig selv bedre som dommer. Derudover er det også vigtigt for mig, at få snakket med andre baneledere og stævnearrangører, så man måske er med i overvejelserne, når de står og mangler en baneleder til et spændende stævne.

I år stod Jon Møgelhøj også for et oplæg sammen med Martin Frislev fra Egå Sejlklub, og de fortalte om arbejdet med KLU35. Arbejder går ud på at få flere unge kapsejladsledere under 35. Oplægget blev modtaget med klapsalver, af de mange "gamle" kapsejladsledere.

Nye kapsejladsregler

Også de nye kapsejladsregler – der træder i kraft fra nytår – blev diskuteret. Der er bl.a. kommet en ny regel til:

Regel 55: Bortskaffelse af affald.
En deltager må ikke forsætligt smide affald i vandet

Hvordan det i praksis skal håndhæves håber vi, at der kommer en forklaring på. Plastikflasker kan vi forstå, men er æbleskrog OK? Og hvad med bananskræller?

Underholdning

- Underholdningen fredag aften var et besøg af en flok skuespillere, der var klædt ud som politimænd, fortæller Jon. De fik os til hjælpe med at løse en mordgåde. Ikke alle fandt det så sjovt, for der var allerede mange kunder i baren under dette indslag.

Networking

- Når jeg har stævnelederkasketten på – for jeg sidder i Skovshoved Sejlklubs bestyrelse med ansvar for stævner – så er networking en stor del af klubkonferencen. Og så er der også personen Jon, som synes det er rigtigt hyggeligt at tilbringe en weekend i selskab med en masse mennesker med samme interesser som mig selv, slutter Jon Møgelhøj.

content-loader
content-loader
content-loader