Gå til hoved-indhold
Udover at rense alle former for udendørs dug tilbyder Sails Support også en avanceret imprægnering, som afviser vand og gør dugen modstandsdygtig over for snavs og mug. Foto: Sails SupportUdstyr
Udover at rense alle former for udendørs dug tilbyder Sails Support også en avanceret imprægnering, som afviser vand og gør dugen modstandsdygtig over for snavs og mug. Foto: Sails Support

Højteknologisk rens gør gamle sejl (næsten) nye igen

Sails Support er en nystartet dansk virksomhed, som hjælper med at give sejl, kalecher, markiser og solsejl deres oprindelig udseende tilbage. America's Cup-sejler Morten Halkier er direktør.

Af katrine bertelsen |

Muggent, jordslået og ildelugtende. Hvem har ikke stået med et gammelt sejl, en markise eller kaleche og overvejet at smide det hele ud, fordi udseendet simpelthen bare var for sølle? Fra i dag behøver du ikke at kassere dit sejl som sidste udvej.

Sails Support er en nystartet dansk virksomhed, som introducerer en helt ny måde at rense sejl, kalecher, markiser og solsejl på en måde, så de gamle ”klude” får det oprindelige og nye udseende igen. Med en avanceret og højteknologisk rensemetode opnår Sails Support nogle resultater, som overrasker de fleste.

Idegruppen bag Sails Support er erhvervsmændene Lars Ive og Torben Bjørn Christensen foruden den tidligere professionelle sejler, Morten Halkier, som er direktør i Sails Support.

- Der er i øjeblikket ikke nogen på dette marked, som kan levere det, vi gør. Vi introducerer en helt ny form for rens, som både skåner og dermed forlænger levetiden for dugen, og samtidig skåner vi miljøet ved at anvende den mest moderne teknologi. Vi kan se, at vi har et enestående produkt, som allerede gennemtestet i USA, siger Morten Halkier, der tidligere har sejlet i America's Cup og er uddannet sejlmager.

Sails Support renser med en skånsom metode baseret på vakuum-indsugning af rensemidler. Metoden sikrer, at dugen rengøres på begge sider, samtidig med, at alle lag i alskens typer og former for forstærkninger renses på samme måde som ydersiden.  

Også imprægnering

Udover at rense alle former for udendørs dug tilbyder Sails Support en avanceret imprægnering, som afviser vand og gør dugen modstandsdygtig over for snavs og mug. Imprægneringen fungerer på samme måde som voks til en bil, og samtidig holder den volumen på dugen på et minimum, hvilket særligt gavner rullesejl.

 - Vi har nogle af landets dygtigste sejlere til at teste vores imprægnering, som vi kalder Sailkote Plus. De er ellevilde. Når personer som Allan Nørregaard (49’er), Theis Palm (drage) og brødrene Bojsen-Møller (505) ikke kan få armene ned, smitter det. De fortæller, at spileren bliver mindre slidt, fordi den ikke suger vand og dermed mindsker både friktionen og dens vægt, siger Morten Halkier.

Sails Support tager sig dog ikke kun af traditionelle sejl og duge til udendørs brug. Har du et sæt kapsejlads-sejl af hvilken som helst type formstøbt membran, renser Sails Support også dem for salt og snavs i rent vand uden brug af vakuum.

Og ved du ikke, hvor du skal lægge dine sejl til vinter, har du mulighed for at få dem opbevaret hos Sails Support på Ejby Industrivej i Glostrup.

Ligger du inde med et sejl, som kunne trænge til en omgang rens eller imprægnering, kan du kontakte din sejlmager eller Sails Support for yderligere information.

Læs mere på Sails Supports hjemmeside

Kilde: Pressemeddelelse, Sails Support

content-loader
content-loader
content-loader