Gå til hoved-indhold
Hammer havn på Bornholm kan prale af ikke mindre end 65 procents fremgang i antallet af besøgende både.Havne
Hammer havn på Bornholm kan prale af ikke mindre end 65 procents fremgang i antallet af besøgende både.

Mange gæstesejlere på Bornholm og i Svendborg

Antallet af gæstesejlere i danske havne er bedre i år end de to foregående, viser minbaad.dks rundringning. Især på Bornholm har de haft en betydelig fremgang.

Af katrine bertelsen |

- Nordlandets havne (de nordligste havne på Bornholm) har været rigtig godt besøgt denne sommer, og der er klar fremgang i antallet af både sejl- og motorbåde, fortæller Tom Nielsen, der er havnefoged i Hammer, Sandvig, Allinge og Tejn havne.

- I Hammer havn er der en fremgang på 65 procent i forhold til sidste år, og det skyldes klart renoveringen af havnen, der har fået flere sejlere til at lægge til i øens nordligste havn.

- Allinge er helt klart hovedhavnen, når det gælder Nordlandet. Det er her langt de fleste foretrækker at gå i havn, og det skyldes jo nok at der er liv direkte ned til havnen med caféer og restauranterne, hvor man kan sidde og nyde et måltid, en is eller et glas med udsigt over havnen, fortæller Tom Nielsen.

Mange udlændinge

Det er både danskere, svenskere og tyskere og nordmænd der har besøgt de bornholmske havne. Især har der været mange nordmænd.

Svanemøllehavnen ved København kan ikke prale med, at have været overrendt af gæstesejlere i år. Bare 68 flere gæstesejlere flere end i 2012. Men havnefoged John Vestergaard siger, at det ofte er sådan, at når det er godt vejr bliver byhavnene fravalgt.

- Vi er ikke så velbesøgte, når solen skinner, siger han. Det er mest udlændinge, der gerne vil til København og bruge byen. De danske sejlere vil hellere have badestrande og naturidyl.

Svendborg og Kerteminde:
Lidt bedre end 2011 og 2012

Tallene for Svendborg havne (Svendborg Havn, Svendborg Lystbådehavn, Rantzausminde, Lundeborg, Drejø, Skarø og Hjortø Havne) fortæller også om en sommer, som blev en del bedre end de to foregående år.

Jette Jørgensen, der sidder med tallene for Svendborg kan fortælle, at der er en stigning på 1623 både i forhold til sidste år. Det tal skal fordeles på de syv havne som Svendborg kommune bestyrer.

Det er 22% højere end de to foregående år, men som Jette Jørgensen siger, så kommer det jo an på udgangspunktet. Så stigningen er ikke så stor som den kan se ud, da 2011 og 2012 var temmelig dårlige år.

Kerteminde Marina havde i juli 5249 gæstesejlere. Det er lidt bedre end de to foregående år, men fremgangen er ikke stor.

content-loader
content-loader
content-loader