Gå til hoved-indhold
Thomas Mørup vandt i Dragør. Foto: Thorsten SchachtKapsejlads
Thomas Mørup vandt i Dragør. Foto: Thorsten Schacht

Finnjollerne trives fint selvom sejler fik akut ryglidelse

Flemming Bender Jensen fortæller om Finnjolle-stævner i Kastrup og Dragør. Der meldes om nye unge, sejlere, fortæller 66-årige Flemming, der skal til Grand Grand Masters i VM i Frankrig.

Af Troels Lykke |

Finnjollerne har indledt foråret med foreløbig to stævner: Polyestercup i Kastrup 27-28 april samt Slaget i Køge-bugt (Dragør Battle) den 5. maj og 9. maj dystes der i Vallensbæk. Mød gerne op og få en finnjollesnak.

Sådan skriver Finnjolle-sejleren Flemming Bender Jensen til minbaad.dk.

Deltagerlisterne viste sejlere fra hele landet. Polyester Cup gav os helt nye sejlere samt ældre sejlere der ikke kunne undvære den friske stil og det gode kammeratlige stemning hvor alle hjælper hinanden!

Christian Kongsbak fra Frederikshavn samt Sven Jakobsen fra Havnsø på henholdsvis 73 og 68 år.

Det bekræfter at gammel kærlighed ikke ruster. Men... Ikke kun i de ældre årgange er der tilgang, Jacob Stachelhaus Kaløvig på kun 17 år.

Martin Boidin samt Allan Giøtz Hansen er repræsentanter fra den generation der har oplevet Jonas Høgh på TV.  Det har været guld for klassen med de spændende sejladser i 2012.

Polyester Cup i Kastrup - ung Kaløvig-sejler vinder

Her var let springende vind og strøm at se til.  Der blev afviklet 7 sejladser for 20 deltagere. Her var Jacob Stachelhaus så beskeden at slå alle med 26 point, Michael Staal blev 2 er med 27 point og Lars Hall 3 er med 28 point. Meget spændende sejladser!

Dragør Battle - Boidin fik akut ryglidelse

Sejlads i Køge Bugt i jævn syd-syd-vestlig vind og en del strøm fra syd. Der blev afviklet 4 sejladser med 18 deltagere. Tredje sejlads blev lidt meget dramatisk da Martin Boidin fik en akut lidelse, tilsyneladende i ryggen.

Han gav signal til følgebåden ført af kompetente finnjolle sejlere. De ydede akut førstehjælp og fik Martin over i gummibåden under stor vanskelighed pga. Martins smerte.

Han blev sejlet ind og lagt på gulvet i omklædningsrummet. Jollen? Ja den blev sejlet ind af en overordentlig velkvalificeret finnjolle sejler der havde stillet sig til rådighed for hjælp på banen. Patientens tilstand kendes ikke i skrivende stund.

Resultatet var igen ganske jævnbyrdigt med Thomas Mørup som vinder, nr 2 blev Lars Hall og 3 er Svend Foght Andersen.

Hvad sker der snart?
Nærmeste større sejladser der deltages i, er Masters Finn VM der i år afvikles i La Rochelle fra 17-25 maj.

Deltagerne skal være over 40 år, man deler op i Masters 40-50 år Grand Masters 50-60 år, Grand Grand  Masters 60-70 år samt Legends over 70 år. Der er foreløbig tilmeldt 22 Legends.

I alt er tilmeldt 302 joller. Tilmelding er ikke slut endnu! Der deltager 12 både fra Danmark .

Besøg gerne www.Finnjolle.dk

133 års erfaring. Svend Jacobsen, 67, Havnsø, og Flemming Bender Jensen, 66, Dragør Sejlklub. Foto: Thorsten Schacht

content-loader
content-loader
content-loader