Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Dansk Sejlunion har stadig en egenkapital på 4,2 mio. kroner.

Dansk Sejlunion om underskud: Møgirriterende

Et uventet lederskifte og udskiftning af it-leverandør er ifølge Dansk Sejlunions formand skyld i et underskud på budgettet for 2012 på i alt 698.000 kr. DS-formand, Natorp, forklarer til minbaad.dk.

Af Lars Jørgensen |

Dansk Sejlunion havde i fjor en omsætning på 40 millioner kr. og råder over en egenkapital på 4,2 millioner kr.

Alligevel er formanden Hans Natorp langt fra tilfreds med regnskabet, som viser et underskud på 698.000 kr.

- Jeg kan ikke mindes, vi har haft et lignende underskud på budgettet. Vi budgetterer ikke med underskud. Og vi plejer at overholde vores budgetter, siger Hans Natorp til minbaad.dk.

- For at kalde en spade for en spade, så er det møgirriterende. Også selv om underskuddet ikke vil påvirke vores budget for i 2013.

Ifølge formanden skyldes den største del af underskuddet, at forskellige it-projekter i sejlunionen er blevet 3-400.000 dyrere end budgetteret.

- Udgifterne til udvikling af vores eget elektroniske medlemssystem er blevet væsentlig større, fordi vi har været nødt til at skifte leverandør midtvejs i projektet. Leverandøren kunne simpelthen ikke levere varen. Desuden har vi haft ekstra udgifter til udvikling af vores nye hjemmeside, siger Hans Natorp.

Ny generalsekretær

Rekrutteringen af Mads Kolte-Olsen som ny generalsekretær efter Dan Ibsen udgør ifølge formanden 210.000 kr. af det samlede underskud.

- Vi havde ikke budgetteret med, at vi skulle skifte generalsekretær i 2012. Men beløbets størrelse svarer præcis til det beløb, som bestyrelsen afsatte, da skiftet blev aktuelt. Men set i lyset af, at vi ikke har haft udgifter til rekruttering af en ny generalsekretær i 28 år, er 210.000 kr. egentlig ikke så gralt, siger Hans Natorp.

Han tilføjer derfor, at det er administrationens upræcise afrapportering af de ekstraordinære udgifter, der irriterer ham mest.

- Underskuddet er ikke nogen ulykke. Det er utilfredsstillende, at vi ikke opdager det før til allersidst. Men det får ikke andre konsekvenser, end dem vi allerede tog, da vi besluttede at outsource hele vores bogholderi til Danmarks Idræts-Forbund. Der er ingen grund til at antage, at medarbejderne i vores administration ikke har passet deres arbejde, siger Hans Natorp.

Upræcis afrapportering

- Administrationens upræcise afrapportering til bestyrelsen skyldes, som jeg ser det, at de har været under et ekstra stort pres i et travlt OL-år, hvor der også har været mange ændringer af de administrative processer internt i sejlunionen.

Formanden afviser samtidig, at bestyrelsen burde have haft bedre styr på budgettet.

- Vi har fået løbende afrapporteringer om budgettet fra administrationen. De har bare ikke været præcise nok. Og derfor har bestyrelsen heller ikke kunnet handle på det.

Regnskabet fremlægges på Dansk Sejlunions generalforsamling den 6. april.

content-loader
content-loader
content-loader