Gå til hoved-indhold
KDY og Tuborg Havn er vågnet op. Foto: Troels LykkeHavne
KDY og Tuborg Havn er vågnet op til glæde for en masse sejlere. Foto: Troels Lykke

Tuborg Havn har fået jordforbindelse - priser sænket med 50 procent

KDY og Tuborg Havn har vendt udviklingen med udvidelse af molehovederne og lavere priser, der skal trække fastliggere og gæstebåde til. Der er stadig ledige pladser.

Af Troels Lykke |

I mange år var Tuborg Havn en 'sleeping beauty' i Kongelig Dansk Yacht Klub. Priserne for gæstepladser og faste bådpladser var sat alt for højt og stemte på ingen måde overens med virkeligheden i Øresund og den økonomiske krise, verden stod i.

Resultatet var en tom og trist havn, og ved besøg i andre havne kunne snakken om, "hvor kedelig Tuborg Havn var at besøge", høres hen over bordene i klubhusene. Det skriver lokalavisen Villabyerne.

Ud over manglende både i Tuborg Havn havde havnen et andet kæmpe problem: Når vinden stod ind fra øst, var bølgerne i havnen så store, at ophold på bådene var ubehageligt, og bådene blev beskadiget.

Carlsberg betaler 5 mio. kr.

Udviklingen skulle vendes, og i 2011 blev der nedsat et havneudvalg i Tuborg Havn bestående af fire aktive sejlere i Tuborg Havn.

Bølgeproblematikken skulle løses, og eftersom Carlsberg stadig officielt ejer Tuborg Havn, kontaktede havneudvalget Carlsberg med henblik på en udvidelse af molehovederne, så bølgerne ikke længere ville stå direkte ind i havnen ved østenvind.

Modtagelsen hos Carsberg var meget positiv, og efter en grundig undersøgelse af løsninger til problemet indvilligede Carlsberg i at betale de mere end 5 millioner kr., som en forlængelse af det østlige molehovede ville koste.

Priser sænket med 50 procent

"Næste udfordring var prisniveauet. Prisen for gæstebåde skulle ned, men skulle den sættes ned til et niveau, som var konkurrencedygtigt med andre havne, ville det betyde, at det pludseligt var billigere at ligge hele sommeren som gæstebåd i Tuborg Havn end som fastligger. Det ville sætte en lavine i gang", fortæller Michael Lynenskjold fra havneudvalget.

Løsningen blev, at priserne for 2014 til sammenligning med 2012 er reduceret med mere end 50 procent, så en fast plads pr. kvadratmeter vil koste 395 kr. for 2014, og det er ifølge Michael Lynenskjold en meget konkurrencedygtig pris sammenlignet med andre havne i Øresund.

Desuden blev prisen for en almindelig gæstebåd på op til 12 meter sat til 200 kr. pr. nat. Prisen er inklusiv vand, el, bad, internet og cykler.

Ifølge Michael Lynenskjold er stemningen nu vendt og man forventer i 2014 at sætte ny rekord med antal gæstebåde og fastliggere. Og han fortæller at der stadig er plads til nye både.

Kilde: Villabyerne

content-loader
content-loader
content-loader