Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
23-årige skipper Nicolai Sehested er matchrace-skipper, men også en del af Danmarks mest succesfulde sejlerhold, SAP Extreme. Foto: OnEdition

Team Sehested får wildcard til Nations Cup Grand Final

Det højest rangerende danske team, hvor fire ud af fem oprindeligt kommer fra Kolding, skal nu dyste om international matchrace-titel på hjemmebane i Middelfart i august.

Af Troels Lykke |

Team Sehested har fået et wildcard til ISAF Nations Cup 2013 Grand Final, som afholdes i Middelfart fra 6.-10. august.

Teamet er med en 14. plads på ISAF World Match Race Rankings det højest rangerende danske hold - en placering, der får teamet selv til at mene, at podiepladser til stævnet er realistiske.

Den kun 23-årige skipper Nicolai Sehested sejler fast på i alt fire sejlteams, blandt andet et professionelt japansk og et professionelt tysk hold i klassen Melges 32 foruden SAP Extreme Sailing Team.

Med 220 årlige rejsedage på grund af de mange stævner har han heller ikke kunne samle sit team til sejlads til det danske udtagelsesstævne, der foregik i april.

"Vi er meget glade for at have fået et wildcard. Det betyder meget for os som et dansk team at kunne sejle et stort stævne i Danmark, hvor vi ikke har konkurreret i mere end et år," siger Nicolai Sehested.

Flest fra holdet er fra Kolding

Fire ud af fem på holdet er vokset op i Kolding, har lært at sejle i Kolding Sejlklub, og har trådt deres ungdoms sejlersko hos Match Racing Denmark i Middelfart.

Udover personligt talent, vilje til sejr og masser af timer på vandet er holdet et produkt af den såkaldte "Trekantmodel", hvor foreningsliv, erhvervsliv og offentlige institutioner gennem en årrække har arbejdet på at gøre sejlsport til en styrkeposition i Trekantområdet - med den foreløbige kulmination med placeringen af et af verdens største match race stævner i Middelfart.

Også ISAF Nations Cup 2013 Grand Final arrangørerne ser frem til at få et lokalt team på vandet sammen med nogle af verdens bedste sejlere.

"At få et lokalt hold med en lokal sponsor med vil betyde ekstra bevågenhed. Samtidig er vi stolte af, at holdet er vokset op hos Match Racing Denmark," siger ISAF Nations Cup 2013 Grand Final event manager Søren Laugesen.

Nations Cup har historisk været et af de stævner, hvor fremtidens sejlsportsstjerner bliver udklækket. Med et ambitiøst hold, hvor ældste sejler er 27 år, er timingen perfekt for Team Sehested, det mener man i Middelfart.

"Vi glæder os til at sejle i Middelfart, hvor vi er vokset op. Vi sejler stort set alle vores stævner i udlandet, så det er stort for os at komme hjem og sejle. Vi går efter at gøre vores bedste, og vi bør kunne komme på podiet," siger han.

Holdet:

Team Sehested har Trekantområdets energiselskab TREFOR som sponsor. Teamet består af:

 ·         Nicolai Sehested, Kolding

 ·         Thomas Hedegaard, Kolding,

 ·         Søren Secher, Kolding

 ·         Jesper Blom, Kolding

 ·         Peter Wibroe, København

content-loader
content-loader
content-loader