Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Glyngøre Havn. Foto: Sallingsundsejlklub.dk

Sail2SallingDoublerace - ny kapsejlads i Limfjorden

Sallingsund Sejlklub i Glyngøre, holder nu et nyt kapsejladskoncept i Limfjorden med to kapsejladser med jagtstart. Stævnet sker samtidig med den årlige Sildefestival.

Af Troels Lykke |

Sildefestivalen spænder i år af den 10. august. Den holdes i år for 4. gang, og har været en ubetinget succes for byen. Der er fest, farver, musik og ikke mindst masser af muligheder for rigtig god mad på havnen.
 
Sejlerne bag stævnet John Laugesen og Rene´ Knudsen fra Sallingsund Sejlklub fortæller, at kapsejladsen kommer til at foregå på korte actionbaner, som kommer til at give sejlerne en masse udfordringer.

Samtidig er banerne anlagt således, at publikum kan følge sejladserne på tæt hold fra havnen. 

50 kølbåde er målet 

- Vores målsætning er, at der bliver deltagelse af ca. 50 kølbåde med besætninger, fortæller de to arrangører. 
 
Sejlerne ankommer til Glyngøre i løbet af fredagen,  hvor der vil være tændt op i grillen og spillemænd vil underholde sejlerne. Lørdag morgen vil der være morgenkaffe inden første sejlads starter kl. 10.00.
 
Sejlerne kommer ind til frokost i teltet inden sejladserne forsætter om eftermiddagen. Om aftenen indbydes sejlerne til at deltage i festlighederne i Kassehuset på havnen.

Håber på ny tradition
 
- Vi tror på at vi med denne sejlads kan skabe en ny tradition i lighed med f.eks. Mors Rundt. Det henvender sig til sejlere, der elsker kapsejlads og samtidig vil have en festlig weekend. Kapsejladsen vil blive styret af autoriseret baneledelse, og sponsorer har allerede nu sikret mange flotte præmier, siger John Laugesen fra Sallingsund Sejlklub.
 
Sejlere, der har lyst til at vide mere om Sail2sallingdoublerace, kan besøge stævnets hjemmeside på www.sail2sallingdoublerace.dk

content-loader
content-loader
content-loader