Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vinderne af stævnet. Fra venstre: Lars Stenfeldt, Lars Hendriksen og George Leonchuk. Drage-klassen vokser samlet set i Europa, men i Danmark er der pt. en mindre stilstand.

Lars Hendriksen vinder DM-stævne i Drage fra 1957

Men da KDYeren havde en ukrainer med, måtte suverænt Hendriksen-hold ikke modtage guldet, der derfor gik til Christensen og co. Søren Hvalsø vil ændre rigmands-image for at få flere til klassen.

Af Troels Lykke |

Lars Hendriksen, Lars Stenfeldt og ukraineren George Leonchuk vandt DM-stævnet i Dragør efter syv sejladser i blandede vindforhold.

Det samme skete også for holdet i 2010. Dengang fik de heller ikke DM-guldet om halsen, fordi den tidligere OL-deltager i 49er, George Leonchuk, også var om bord.

I stedet gik guldet til Jens Christensen og mandskab fra Kongelig Dansk Yachtklub. En besætning, der også vandt i 2012.

Håneret bedre en guld

Gast hos Lars Hendriksen, gennem næsten 25 år, Lars Stenfeldt tager det med ophøjet ro, at han og holdet ikke får guldmedaljer om halsen. Der er andre ting, der vejer tungere:

- Man opnår jo håneretten over de andre. Og at vinde DM foran Jens Christensen, der lige nu er en af de skarpeste Drage-sejlere i Europa, føles ret godt. Og vi vil meget gerne sejle med George, vi griner meget om bord med mange jokes. Det personlige og sociale er i top om bord.  Vi har et stort sammenhold og en stor sejlerglæde, siger den 51-årige gast, Lars Stenfeldt, der har sejlet Drage siden han var 18 år.

Selvom trioen havde det sjovt gik det også temmelig stærkt, således præsterede de blandt andet fire førstepladser i det 26 både store felt.

Sejler i Drage fra 1957

Lars Hendriksens Drage, Eva er fra 1957, men det er ingen hindring for god fart.

- Vi havde virkelig god fart, alt virkede for os, gode starter med fri luft, hvor man kan vælge hvor man vil sejle på banen, siger Lars Stenfeldt om holdet, der skal til VM i Drage i OL-byen, Weymouth med 100 både.

Sølvvinder i stævnet blev Søren Pehrsson, gast for ham, Philipp Skafte-Holm, er vældig tilfreds med at få sølv ved DM.

- For der var den bedste hollænder, schweizer og svensker med og så var der en australier med. Det var altså et virkelig stærkt felt og der var forskellig slags vind, vi havde alt, lige fra vand på dækket til ingen vind og dommer Christian Lerche lavede nogle gode baner og startlinjer, siger Philipp Skafte-Holm, der også har massiv ros til Dragør Sejlklub.

- Vi spiste på DragørFort om aftenen, det var et vellykket arrangement. Klubben gik op i det med liv og sjæl. De kan bare det der i provinsen, siger Skafte-Holm, der gerne ser at flere danske både deltagere næste gang.

Han mener at der ligger omkring 200 ubrugte Drage hen i de danske haver og havne.

Drageklassen for almindelige sejlere

Søren Hvalsø, der er formand for Dragør Sejlklub, er tilfreds med positiv tilbagemelding fra sejlerne. Og han er helt bevidst om, hvad det er der gjorde stævnet godt og hvordan man skaffer nye aktive danske Drage-sejlere.

- Vi skal det nede på jorden i Drage-klassen, vi har desværre et image om at Dragen er for overklassen. Men Dragen er for alle så vi serverede også håndmadder og håndbajere til sejlerne. Og vi droppede cocktailpartyet og borgmestertalen for jeg sagde til dommer Christian Lerche, at det her stævne primært handlede om at hvad der skete på vandet, så en dag kom vi først i havn klokken seks om aftenen, siger Søren Hvalsø, der sejlede med som gast for Valdemar Bandolowski og blev nummer 12.

Ifølge ham er et lavt startgebyr også vigtigt og at man finder god og billig indkvartering, som gode campingmuligheder til de udenlandske sejlere. Og så mener Søren Hvalsø, at Dragør har et super farvand at holde stævnet i, trods meget strøm på banen.

- Dommeren blev liggende samme sted og kunne bare flytte banen i den retning han ville fordi der er så meget plads at gøre det på, siger Søren Hvalsø.

Slutresultat, DM i Drage i Dragør, 26 både
1. Lars Hendriksen, Lars Stenfeldt, George Leonchuk – vindere af stævnet
2. Jens Christensen, Kim Andersen, Anders Bagger - KDY – guld
3. Søren Pehrsson, Philip Skafte-Holm, Peter Kampmann - KDY Hellerup Sejlklub - sølv
4. Frank Berg, Søren Kæstel, Niels Kinch - Hellerup Sejlklub - bronze

Flere resultater

Drage-klubbens hjemmeside: dragonclass.dk/
Dragør Sejlklub: www.dragoer-sejlklub.dk

content-loader
content-loader
content-loader