Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Baad og Thusgaard ved VM: Vi sejler med lav risiko

Vi taler med Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen, der nu er i guldfeltet på en 9. plads. 49er-træner Hansen: - Dommerne følger ikke ISAFs guideline om kun at sejle i over 6 knobs vind.

Af Troels Lykke, Marseille |

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen var eneste danske kvindehold, der kom godt igennem en tung torsdag ved 49er VM i Marseille. Holdet er nu på en 9. plads,

- Når det er så let vind, så kan alle være med, især de lette besætninger også selvom de ikke er teknisk dygtige, men vi synes vi sejler ret stærkt, vi har styr på taktikken og vi lader os ikke gå på af dårlige resultater, så længe vi ved at vi har gjort det bedste vi kunne, siger rorsmand Ida Marie Baad, der viste god fart og ikke lavede risikofyldte starter.

- Vi starter et sikkert sted, hvis der fx ligger en klump af både holder vi os væk fra dem, siger den 21-årige sejler, der til dagligt studerer økonomi på Aarhus Universitet.

Holdet kæmper i den grad for for at komme i top-8 ved VM, da det automatisk udløser Team Danmark-støtte.

VM-dommere ligeglade med ISAFs henvisninger

Landstræner Peter Hansen havde en mørk sky hængende over sig, da vi mødte ham på havnen torsdag efter sejladserne, hvor Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen kun akkurat fik bagdelen med i finalen, da de rykkede fra en 4. til en 20. plads.

Og Linn Ea Cenholt Christiansen og Line Just rykkede ud af top 20 på en 23. plads og kom ikke i guldfeltet i første omgang.

Peter Hansen, der under VM kun træner kvinderne, siger til minbaad.dk:

- Der var ikke på et tidspunkt hvor der var over seks knobs vind i dag, en grænse som det internationale sejlforbund ISAF, har anbefalet at man ikke sejler under ved internationale kapsejladser, men dommerne lader det køre for ellers bliver der ikke sejlet VM, da der også forventes let vind fredag, siger Peter Hansen, som i går sejlede hen til dommerne for at gøre dem opmærksom på problemet.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen ses her i den nye båd til 170.000 kroner, som Dansk Sejlunion har stillet til rådighed ved 49er-VM. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader