Gå til hoved-indhold
Holdet har et meget lille budget og båden lejer Vestas af Volvo Ocean Race. - Vi har et meget lille shorecrew i forhold til de andre, men det er effektivt, siger Peter Wibroe.Kapsejlads
Holdet har et meget lille budget, men med sejlerstjerner om bord. Båden lejer Vestas af Volvo Ocean Race. - Vi har et meget lille shorecrew i forhold til de andre, men det er effektivt, siger Peter Wibroe.

VOR: Team Vestas Wind - det perfekte match

Team Vestas er et perfekt match fra sponsor til team. Det kan godt blive stort til næste Volvo Ocean Race, men først skal sponsor og team få det bedste ud af denne omgang, mener Lorenzen.

Af Morten Lorenzen, kommentator |

Det stod ikke i Vestas forretningsplan for 2014/15 at de skulle være med i Volvo Ocean Race. Men nogle gange kommer der er tilbud forbi som er “for godt til at sige nej til”.

Vestas svenske direktør kender om nogen den værdi som en global virksomhed kan få ud af et VOR sponsorat. Han er tidligere ansat i Ericsson og var ansvarlig for deres to satsninger i Volvo Ocean Race.

Det stod heller ikke i hverken Nicolai Sehested eller i Peter Wibroe´s sejlplaner for den kommende periode. Faktisk var de på alle måder engageret i andre projekter, bl.a i Jes Gram Hansen´s og Rasmus Køstner´s Team SAP og Extreme Sailing Series, men nu skal de udleve deres vildeste og vådeste drømme - sikken en udvikling.

At Chris “Nico" Nicholson skulle med på VOR 14/15 var der vist ingen tvivl om. Slet ikke i Chris' eget hoved.

Han er i den grad involveret i Volvo Ocean Race. Med fire gennemførte sejladser, sidste gang i 11/12 med Camper/Emirates Team New Zealand, så har han megen specifik erfaring.

Derudover har Nico været meget aktiv sammen med Knut Frostad, VOR bossen, i hele defineringen og beslutningen om at udvikle den nye one-design siden sidste race. Så det er en sejler der ved hvad båden kan og ikke kan.

På seneste Volvo Ocean Race´s blev Nico nr 2 - som skipper ombord på Emirates Team New Zealand´s CAMPER. Chris Nicholson ved hvad der skal til for at komme helt frem i føreposition.

Men, men - med kun 11 ugers forberedelse er teamet lidt på hælene. De kender ganske enkelt ikke deres egne styrker og svagheder. De har ikke været igennem alle tænkte og utænkte situationer, de har ikke kunnet “tryk” teste teamet eller båden. De må med andre ord, “bygge teamet op, mens de sejler” og det er ikke optimalt.

Vandt Leg 0 - men...

Og jo - Team Vestas vandt Leg 0 med små 10 sekunder foran Team Brunel - hvilket i sig selv er en flot præstation. Men man skal nok ikke lægge alt for meget i denne træningssejlads, dertil er det for tæt på den rigtige start til, at de førende teams vil vise alt for mange af deres små specialiteter som one-design reglen stadig giver muligheder for.

Nico har samlet et meget spændende hold omkring sig. Danske Nicolai og Peter behøver ikke ikke nærmere præsentation i denne blog - de skal nok klare sig godt i det gode selskab.

Men med Rob Salthouse, Tony Rae og Wouters “The Router” Verbraak har Nico samlet en grundstamme der på de fleste parametre slår de andre teams med flere længder.

Jeg håber og tror på at dette team vil klare sig godt i VOR og at Vestas som sponsor også vil få optimal return-on-investment. Det sker ikke lige med det sammen, men undervejs, da forberedelserne jo ikke har været optimale.

Med en god indsats i denne omgang, kunne der være grobund for yderligere en satsning, hvor vi måske kan få flere danskere med i projektet.

Team:

Chris Nicholson - Australien - 45 år - Skipper. Har deltaget i 4 VOR og har vundet hele seks VM i hhv 49´er og 505. Han er også olympisk sejler i hhv 2000 og 2004.

Rob Salthouse - New Zealand - 49 år - Watch Captain, rorsmand, trimmer. Med 3 VOR kampagner og 4 Americas Cup projekter med Team New Zealand og 8 Sydney til Hobart, er der tale om een af verdens mest respekterede sejlere.

Tony Rae - New Zealand - 53 år - Trimmer - 4 VOR kampagner og hele 7 Americas Cup deltagelser med Team New Zealand.

Wouter Verbraak - Holland - 39 år - Navigatør - “The Router” er en meget respekteret navigatør og har deltaget en gang tidligere i VOR og i Americas Cup.

Tom Johnson - Australien - 23 år - Trimmer, fordækker. Moth og 49´er sejler.

Maciel Cicchetti - Argentina - 41 år - Watch captain, rorsmand og trimmer. Udover at have deltaget i een VOR og een gang Americas Cup, så er Cicho også kendt fra RC44 og TP 52 verdenen som trimmer.

Peter Wibroe - Danmark - 29 år - Trimmer, data ekspert og ansvarlig for mad ! Nok den klogeste sejler, med en phd og en master i nanoteknologi. Primært kendt som en meget dygtig matchracer, der kan tage beslutninger med lynets hast.

Nicolai Sehested - Danmark - 25 år - Trimmer og båd captain. Et stort sejler talent, som tager al virakken med den største ro. Er som bygget til sejlsport på den store scene.

Placering:

At opbygge et så stort projekt kun 11 uger før starten er ny rekord, og ikke en rekord man skal hige efter at slå. Der vil være en lang række ting som ikke kan nå at blive testet ordentligt. Det kommer til at koste i det endelige regnestykke.

Jeg vurderer at de vil tage en 4. plads når regnestykket gøres op i Gøteborg og at de vil gøre det på en måde, hvor de selv og Vestas er klar til at starte projektet op igen til næste VOR, gerne i rigtig god tid inden start.

Nico, Nicolai og Peter i Tuborg havn fornylig, hvor de mødte kronprins Frederik. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader