Gå til hoved-indhold
Marinehjemmeværnsskibet Ringen fik den tyske sejler og hans båd sikkert i havn. Foto: Ninna Falck/ hjv.dkTur
Marinehjemmeværnsskibet Ringen fik den tyske sejler og hans båd sikkert i havn. Foto: Ninna Falck/ hjv.dk

Tysk sejler hjulpet i havn af Marinehjemmeværnet

Lørdag aften blev en forkommen og tilskadekommen tysk lystsejler hjulpet til Marstal Havn af Marinehjemmeværnet fra Aabenraa.

Af katrine bertelsen |

En tysk lystsejler kom lørdag galt af sted i det Sydfynske øhav ved Strynø Kalv, da han fik motorstop. Under forsøget med at få gang i motoren faldt den tyske sejler og slog hovedet. Men han var alligevel i stand til at bede om hjælp over radioen.

Klokken 17.40 bad Lyngby Radio Marinehjemmeværnet om assistance, og marinehjemmeværnsskibet Ringen fra Aabenraa var fremme ved tyskeren på tre kvarter og fik ham hjulpet i til Marstal Havn.

Tyskeren sejlede i en sejlbåd på 10 meter og havde undervejs fået en skade på motoren. Han havde forgæves prøvet at kaste anker, og nu lå han på grund oppe på Strynø Kalv i mørket.

– Det var bidende koldt lørdag aften, og det blæste en frisk vind til kuling fra sydøst. På grund af læ fra Langeland var der dog kun en moderat sø, men til gengæld var der en kolossal strøm i Marstal Rende, fortæller Fartøjsfører løjtnant Torben Thomsen, som sendte Ringens gummibåd ind til havaristen på det lave vand.

I sikkerhed i Marstal Havn

Klokken 21.30 var tyskeren trukket fri af grunden og trukket op til Ringen, som tog ham på slæb ind til Marstal Havn på Ærø, hvor man lagde de to skibe til kaj omkring klokken 22.

- Vi fik lige hevet tyskeren med over på Ringen, så han kunne få varmen og lidt mad og få talt tingene igennem, inden vi gik hver til sit for natten, siger Torben Thomsen, som sammen med besætningen tilbragte natten i Marstal.

Kilde: www.hjv.dk

content-loader
content-loader
content-loader