Gå til hoved-indhold
- Jeg ser en langsom økonomisk vækst i Europa, siger Jesper Bank. Foto: Troels LykkeKort Nyt
- Jeg ser en langsom økonomisk vækst i Europa, siger Jesper Bank. Foto: Troels Lykke

Jesper Bank ser lysere på bådbranchens vækst i 2014

- For to-tre år siden kunne ingen tage beslutninger. Det er ændret nu, siger Jesper Bank fra Elvstrøm Sails, der nu har sorte tal i regnskabet. Palby-boss Bjarne Carlsen ser også gode tegn.

Af Troels Lykke |

- Vi har før sagt at det er tungt og det har kostet mange penge i butikken. Nu kan vi se at bøtten er vendt. Vi kan nu se hos Elvstrøm Sails, at vi satser på at få et lille plus på den rigtige side af stregen i regnskabet, sådan siger Jesper Bank til BådNyt på gaden.

Og det er kæmpe løft. Det er blandt andet vores datterselskab, der giver et stort overskud på Mallorca  (Sejl til superyachts, red.).

Vi har derfor grund til at glæde os, men vi skal ikke læne os tilbage, men vi har haft de rigtige produkter og har været heldige at øge vores omsætning med 30 procent, så vi nu omsætter for 69 mio. kroner om året.

Og jeg kan fortælle, at der ikke har været solgt tilsvarende mere dug på verdensplan, har vi fået oplyst af vores dugleverandører, siger den dobbelte OL-guldvinder, der nu primært bor på Mallorca, hvor han arbejder og sejler på superyachts med Elvstrøm Sejl på.

Efter METS tog han over Atlanten på en ny tysk Oyster 625, der var spækket med sejl, der havde en rød krone i, siger Jesper Bank.

Bjarne Carlsen fra Palby Marine: Bøtten er vendt

Bjarne Carlsen er også en af seks branchefolk, der udtaler sig til BådNyt.

Bjarne Carlsen: - Vi er på omsætningsniveau som i 2007 og 2008, hvor vi solgte godt, indtil finanskrisen satte ind, men vi sælger færre enheder til vores 700 kunder i Danmark, Grønland og Færøerne (butikker, red.).

Til gengæld har vi fået flere produkter ind. Og for første gang har vi haft fem måneders fremgang fra juli i år.

Fremgangen har været på ti procent. Vi føler at folk har taget deres både mere seriøst ved at købe dæksudstyr og vinterklargøring.

Folk er mere glade for deres både for det har været en god varm sommer at sejle i og mange har derfor brugt deres både. Så produkter til eftermarkedet, som vi er i, er i fremgang.

Især i Nordeuropa går det godt. Vi har ikke været så hårdt ramt at negativ vækst, som  i Italien og Spanien. I USA, Asien og Mellemøsten er markedet i ekstra fremgang.

Jeg ser lyst på fremtiden. Bøtten er vendt og vi ser også at der bliver solgt flere brugte både herhjemme, hvilket er godt for en grossist som os, fortæller direktøren for Palby Marine, der ud af 25 mand i firmaet, havde sendt fem personer til METS for at træffe hundrede af deres leverandører på udstillingen, siger Bjarne Carlsen.

Læs hele artiklen i BådNyt, leveret at Troels Lykke fra minbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader