Gå til hoved-indhold
Fra venstre: Jonas Funk, Hans Christian Wegge, Joachim Aschenbrenner, Sebastian Bennetsen og Alexaner Herman.Kapsejlads
Fra venstre: Jonas Funk, Hans Christian Wegge, Joachim Aschenbrenner, Sebastian Bennetsen og Alexaner Herman.

Dansk matchrace-es får wild card til Chicago Match Cup

Joachim Aschenbrenner fra Team Trifork flyver snart il Chicago for at sejle matchrace mod America's Cup-vinderen Tom Slingsby og andre stjerner. Vi stiller ham spørgsmål.

Af Troels Lykke |

Joachim, hvad betyder Jeres wild Card til Chicago Match Cup for Jer?

- Vi er selvfølgelig glade for at kunne deltage i endnu et World Tour stævne, hvor vi får muligheden for at sejle mod de bedste sejlere i verden som både tæller America's Cup sejlere og OL-vindere udover topholdene indenfor matchrace. Med deltagelse i Chicago Match Cup får vi også muligheden for at øge vores placering på World Tour'en, som er et vigtigt element når du skal uddeles Tour-kort til næste år.

Hvordan forbereder I jer til stævnerne for tiden?

- To fra holdet er allerede i USA for at sejle J/70 samt Grand Slam serien. Dette er der selvfølgelig fordele og ulemper ved, da det betyder vi ikke har mulighed for at træne herhjemme før vi tager derover. Til gengæld ankommer vi nogle dage før stævnet, hvor vi har mulighed for at træne i bådene. I Tom'28erne som stævnet sejles i er vægten meget vigtig, så vi har samlet et hold, som ligger lige på grænse og det giver en ekstra udfordring i at vi alle skal ligge præcist på vægten når der er indvejning før stævnet. Til sidst skal vi have nogle noter fra sidste år frem, hvor vi var i Spanien og sejle de samme både så med lidt erfaringer derfra burde vi ret hurtigt kunne komme ind i båden.

Og hvordan synes du sæsonen ellers er gået for Jer?

- Vi er indtil videre tilfredse med vores sæson. Især er vi rigtig glade for vores sejr ved Ungdoms VM samt vores 7. plads i Marstrand, hvor vi måtte se os slået af den fire-dobbelte verdensmester med 3-1 i kvartfinalen. Disse resultater har også rykket os fra en 14.-8. plads på ranglisten, hvilket hjælper på at få invitationer til de sjove stævner som Chicago. Vi har selvfølglig også haft nogle stævner, hvor det ikke helt er gået som forventet, men sådan går det af og til.

Joachim fortæller videre til minbaad.dk:

- Udover matchrace har vi også sejlet andre storbåd stævner, hvor vi var tre for holdet som vandt Færdern sejladsen på en TP52'er. Derudover endte Jonas Funk og Sebastian Bennetsen på en 5. plads ved ORC VM på den samme TP52'er, mens jeg selv blev 2'er på en Landmark 43. Det har været spændende at komme ud og sejle med nogle andre hold, hvor vi har taget nogle erfaringer med som vi har kunnet bruge til at forbedre os, især på taktik og fart.

Fakta om Chicago Match Cup:
Sejles i Tom28 både (4 personer) maks vægt 350 kg.
Stævnet sejles den 17.-21. september
Pengepræmie: 75.000$
Promovideo: www.youtube.com/watch?v=kOl61RP5Yh4

Deltagerliste:

Ian Williams, GBR #1
Taylor Canfield, USV #2
Mathieu Richard, FRA #3
Bjørn Hansen, SWE #4
Keith Swinton, AUS #6
Pierre-Antoine Morvan, FRA #7
Joachim Aschenbrenner, DEN #8
Phil Robertson, NZ #9
Eric Monnin, SUI #11
Chris Steele, NZ #16
Donald Wilson, USA #18
Tom Slingsby, AUS (OL guldvinder og America's Cup sejler)

Sådan ser Tom28eren ud. Her er holdet til stævne i Spanien.

content-loader
content-loader
content-loader