Gå til hoved-indhold
Freja synger for mens kapstanspillet betjenes. Foto: Søren Stidsholt NielsenTur
Freja synger for mens kapstanspillet betjenes. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Tur
Tur
Tur

Sang til arbejdet på skoleskibet Danmark

Selv om skoleskibet Danmark er hoppet ind i 21. århundrede, er der stadig visse sømandsdyder, der ikke er forsvundet. Bl.a. at synge shanties.

Af Troels Lykke |

Vor nationale, sejlførende stolthed, skoleskibet Danmark er forlængst ført ind i den moderne tid af kaptajn Kurt Andersen.

Men stadig trives visse gode, gamle sømandsdyder om bord på den 81-årige fuldrigger. Fx. at synge shanties, – sømandsviser – når ærmerne smøges op om bord.

Fyns Amts Avis' Søsiden-redaktør, Søren Stidsholt Nielsen, medsejlede på skoleskibets togt 101 og har gjort denne video. Elever med forsanger Freja Biermann bekvemt siddende på den roterende kapstan synger, mens ankeret hæves, før der sejles ud på årets næstsidste etape.

De 80 elever  er nu gået i land som færdiguddannede, ubefarne skibsassistenter. Mange af dem har allerede fået job til søs.

 

Eleverne har efter ophold på værkstedsskole sejlet i 14 uger med skoleskibet og har bl. a. besøgt Madeira, Azorerne og – efter Ækvator-passage – Forteliza i Brasilien.

Skoleskibet ligger nu på basen på Flådestation Frederikshavn. Til efteråret venter værftsophold og bl. a. montering af nyt flådedæk doneret af rederiet Torm. 

Til næste forår sejler skoleskibet ud med et nyt hold elever på togt nummer 102, oplyser Fyns Amts Avis.

content-loader
content-loader
content-loader