Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Verdens hurtigste enkeltskroget båd må være denne VO 65er, der kan sejle op til 40 knob.

Sådan ser Bekking og Dolmers nye VO 65er ud

- I morgen skal båden i vandet og sejles til Southampton, hvor den skal testes videre, siger Jens Dolmer i dag til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Team Brunel i Volvo Ocean Race rykker for tiden. Fornylig blev det bekræftet at Jens Dolmer skal være bådkaptajn om bord. Han er allerede nu ansvarlig for at VO 65 One Design båden er i orden.

- Spil og andet er monteret og der har været strukturtest af skroget, padeyes og meget andet. Vi har et skema, hvor ting skal gennemgåes (på Green Marine værftet). Mast er også testet og i morgen fredag skal båden på en pram til Southampton, hvor den skal i vandet, hvor der er dybt nok. Derefter skal båden, der nu har mast på testes igen, denne gang er det kølen der skal vippes ud af vandet, så man tester kølstrukturen, derefter skal vi lørdag, hvis det ikke stormer, sejle for motor og teste teknikken om bord og senere skal bovsprydet testes, siger Jens Dolmer.

Han sad og spiste morgenmad, da vi ringede klokken 10.45, han havde lige forinden med Bouwe Bekking og tre andre trænet fitness.

Holdets nye mediemand fra Holland er der også og skal testes, sammen med en gast, der også skal vise sit værd, så han kan blive en af de otte sejlere om bord på Team Brunel, hvor starten i Volvo Ocean Race  går i starten af oktober.

Lange arbejdsdage

Jens Dolmer og Team Brunel-sejlerne har lange dage, der starter med fitness klokken 7 og dagen slutter på båden klokken 18.

- Derefter er der emails, der skal besvares, men det er fint at være i gang. Og vi har en kok, der laver mad til os i Southampton, siger 44-årige Jens Dolmer fra Nykøbing Falster.

Midt i februar skal båden sejles til Lanzarote, hvor holdets træningslejr er.

- Vi sejler hvis der ikke er en storm derude, siger Dolmer.

Syv identiske VO 65ere bygges og de sku være langt stærkere end VO 70erne, med mere kulfiber på de belastede steder og med flere spanter.

Ifølge vores oplysninger, der ikke kommer fra Team Brunel, så koster en VO 65er 35 mio. kroner sejlklar, men det er ikke bekræftet. - Båden er den største udgift i projektet, siger Bouwe Bekking, der ikke vil røbe bådens pris overfor minbaad.dk

Båden vil dykke mindre end VO 70eren.

Dolmer, tv., og Bekking har travlt for tiden i Sydengland. Her ses de på Oure, hvor CNN MainSail, TV 2 Fyn og minbaad.dk besøgte dem.

content-loader
content-loader
content-loader