Gå til hoved-indhold
Rorsmand for Kerteminde Sejlklub er smeden fra Nyborg Kim Haugaard. Foto: Flemming Ø. PedersenKapsejlads
Rorsmand for Kerteminde Sejlklub er den kontante smed fra Nyborg, Kim Haugaard. Foto: Flemming Ø. Pedersen

To klubber kæmper om plads i Sailing Champions League - se live

Hellerup Sejlklub vinder Sejlsportsligaen, men bliver det KDY, Aarhus, Kaløvig, Kerteminde, Faaborg eller Skovshoved der får de to andre Champions League-pladser?

Af Troels Lykke |

Skipper Lars Vilhelmsen fra Kaløvig Bådelaug havde ikke den bedste lørdag på banerne ud for den lange kystpromenade i Aarhus Ø, hvor det er let for tilskuere et følge finalen i Dansk Sejlunions Sejlsportsliga, hvor der også er kommentatorer.

Og de havde næppe de store roser til Kaløvig-holdet, der fredag lå nummer tre. Og efter lørdagens sejladser, er de rykket ned på en fjerdeplads efter Aarhus Sejlklubs skipper Peter Warrer, der dog også lavede en tyvstart i en af sejladserne, der kostede dyrt. Men Aarhus-sejlklubberne kan godt nå at rykke op på podiet vurderer Dansk Sejlunions pressechef Flemming Ø. Pedersen overfor Aarhus Stiftstidende/minbaad.dk.

- I den lette luft har alle hold haft op- og nedture, undtagen Hellerup Sejlklub, der bliver ved med at sejle godt, også Kongelig Dansk Yachtklub har klaret det godt og er på en andenplads, men de to klubber fra Aarhus kan godt nå at få en medalje i hård konkurrence med bl.a. Kerteminde og Faaborg, lyder det, før der i dag sejles fra klokken ti til klokken 15 om eftermiddagen.

Se resultatlisten

Lars Vilhelmsen fra Køløvig Bådelaug tror da også stadig på en top treplacering, der giver adgang til sejlsportens nye champions league i København til oktober. Holdet lavede to tredjepladser og en femte og en sidsteplads.

- I en af sejladserne gik det helt galt for os, fokkeskinnen røg af og i en bundmærkerunding viklede spileren sig ind i fokken, men nu føler vi, at vi har bedre kontrol, selvom vi stadig mangler mere strategi om, hvor vi vil sejle på banen. Men det er heldigvis stadig super tæt om at blive nummer to og tre, siger den Handelshøjskole-studerende Lars Vilhelmsen, der var på vej ind til fest i lokalerne i Bugten Sejlklub.

Se live senere i dag: www.sejlsportsligaen.dk

Her var også Hans Natorp, formand for Dansk Sejlunion. Han er i Aarhus for at følge sejladserne tæt, når der sejles i heat med seks J/70ere ad gangen. Og han har ros til overs for arrangørerne i Aarhus:

- Det er fantastisk at have Sejlsportsligaen i Aarhus Ø, vi sejler nærmest oppe på Den Blå Rambla. land og vand bliver til en arena, hvor publikum kommer helt tæt på sporten. Sejlsport hører naturligt hjemme i Aarhus, siger formanden.

Mads Christensen er helt suveræn sammen med Kasper Peetz, Ida Hartvig og Trine Abrahamsen, de to sidstnævnte har stor erfaring fra Elliott 6M, der blev brugt til OL 2012. Foto: Flemming Ø. Pedersen

content-loader
content-loader
content-loader