Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Danmarks SAP-proffer sejler nu med Adidas-sko

- På en Extreme 40, som er meget livlig, var det vigtigt for os at finde nogle sko, som giver os maksimal stabilitet og greb, siger Jes Gram-Hansen.

Af Troels Lykke |

Lüneburg, Tyskland. Danske SAP Extreme Sailing Team har netop indgået et nyt samarbejde, som gør, at holdet fremover sejler i adidas sailings sko på Extreme Sailing Series.

Når startskuddet går ved Act 6 af Extreme Sailing Series i Istanbul senere på ugen vil co-skipperne Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner for første gang afprøve de nye adidas gr01 Grinder sko på Extreme Sailing Series.

”Extreme 40’eren er altid krævende at sejle og med op til otte sejladser om dagen, kan det være vanskeligt at bevare koncentrationen og balancen, når man løber fra side til side på trampolinen,” siger co-skipper og taktikker Rasmus Køstner i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

”Vi har afprøvet de nye adidas sailing Grinder sko under træning og de giver et godt greb både, når katamaranen er tør og våd. Derudover fungerer drænet i bunden af skoene godt, da det holder ens fødder tørrere end andre sko, vi har prøvet.”

Et godt greb

Co-skipper og rorsmand, Jes Gram-Hansen mener, at det nye samarbejde passer godt til holdets tilgang til sejlsporten. Han udtaler:

”For at lykkes på en professionel serie som Extreme Sailing Series, skal man have alle detaljerne på plads. Vores hovedsponsorat med SAP giver os mulighed for at analysere og forbedre alle aspekter af vores performance. På en båd som Extreme 40’eren, som er meget livlig, var det vigtigt for os at finde nogle sko, som giver os maksimal stabilitet og greb. Derfor er vi meget glade for fremover at sejle i adidas’ Grinder sko.”

Thomas Fochler, CEO for adidas sailing licensee terrathree GmbH, ser frem til samarbejdet med det danske hold.

”Adidas har opbygget sit renommé ved at designe og producere fodtøj, som hjælper atleter med at bevæge sig hurtigere, med større effektivitet og præcision,” udtaler han.

Han fortsætter:

”Det er spændende for os at hjælpe verdensklasse atleter som SAP Extreme Sailing Team med at konkurrere på det højeste niveau, og vi er glade for, at de har udvalgt vores fodtøj som de bedste sko til at udføre deres arbejde.”

Designet i samarbejde med Jochen Schümann

Anke Fochler, medstifter af terrathree GmbH og marketing- og produktansvarlig mener, at en stor del af æren for udviklingen af Grinder skoene kan tilskrives den tredobbelte OL vinder, Jochen Schümann, som arbejdede tæt sammen med adidas’ tekniske designafdeling. Han fortæller:

”Skoene blev designet og udviklet på adidas’ hovedkontor i Tyskland. De er stabile, har et lavprofil design, en gummiydersål med integreret hæl og beskyttelse af tæerne. Alt sammen funktioner, som Jochen mente var vigtigt for en pålidelig sejlersko.”

Tekniske funktioner på gr01 skoen:
Integreret TPU hæl og tå beskyttelse
Formstøbt EVA inder sål for anatomisk komfort
Drænhuller, som giver fast greb i våde forhold
Gummi ydersål, som ikke efterlader mærker og som giver et godt greb i ekstreme yderpositioner. Materiale: Tekstil/syntetiske fibre

content-loader
content-loader
content-loader