Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Dolmer før Volvo-start: Kedeligt med One Design

Jens Dolmer fra Brunel-holdet glæder sig til at sejle mod de andre VO 65ere kl. 14 i dag, selvom han er imod One Design i sejladsen. - Det stopper udviklingen af bådene, siger han til minbaad.dk.

Af Troels Lykke, Alicante |

Jens Dolmer er vældig cool. Ingen tvivl om det, men når det kommer til at sige farvel til sin 9-årige datter og hustruen, så falder paraderne.

- Det sværeste er at sige farvel, siger han alvorligt, da vi i går interviewede ham på dækket af den gule Brunel-båd.

- Jeg kan godt ringe hjem og tale med familien, men Volvo lytter med, så de er sikre på, at vi ikke modtager ulovlige informationer, siger Jens Dolmer.

Han tror på en topplacering i Volvo Ocean Race og ser sig selv og båden i top 4, sammen med Abu-Dhabi, Mapfre og Vestas. Selv har holdet sejlet 20.000 sømil, før starten i dag mod Cape Town.

Penge er ikke alt

Jeg siger til Dolmer, at jeg har stemt på Abu-Dhabi som vinder til Cape Town fordi de har så mange penge at gøre godt med. Dolmer svarer hurtigt igen.

- Det er rigtigt, de har 60 mand i hele organisationen, hvor vi er meget mindre, og alle deres hjælpere på land giver sejlerne mere frihed til at restituere, men omvendt så kender vi bådene bedre end de gør og penge er ikke alt. Og da vi mødte dem i træningssejladsen Leg zero, da indhentede vi dem og sejlede lige forbi dem, så jeg tror vi har bedre fart end Abu-Dhabi, siger 45-årige Dolmer.

Han kunne have vundet sidste gang på det franske hold, Groupama. Og danskeren var ansat og var gået i gang men afbrød da hans mor blev uhelbredeligt syg.

- Det afbud har jeg ikke fortrudt, siger han.

Udvikling gået i stå

Bådene er helt ens. Faktisk så ens, at der holdes åben båd to gange så alle kan se om der har været nogle ændringer på dem.

- Jeg synes det er kedeligt, at bådene er heltens, nu går udviklingen helt i stå af jordomsejler-både, siger Dolmer, der er bådkaptajn og vagtkaptajn om bord for skipper Bouwe Bekking.

51-årige Bouwe Bekking går efter sin første sejr i Volvo Ocean Race. Foto: Troels Lykke

Vi var ikke de eneste journalister i Alicante i går. Foto: Troels Lykke

Peter Wibroes ord på Vestas søjle i Alicante.

Og Sehesteds ord.

content-loader
content-loader
content-loader