Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan ser Vestas-båd ud. Den 21. august kommer den i vandet.

Sehested og Wibroe er uden erfaring i havkapsejlads men kemien tæller mest

Sådan siger 24-årige Nicolai Sehested til minbaad.dk. Han kender Chris Nicholson fra Melges 32er og var den første dansker der blev kontaktet til Volvo Ocean Race. I dag rejser de til VO 65er i England.

Af Troels Lykke |

Når 'Vestas Wind' sejler bliver det med to unge danskere, Nicolai Sehested og Peter Wibroe.

De er lynskarpe til matchrace og Extreme 40-sejlads, alt sammen tæt på land. Nu skal de ud på de store bølger.

21. august kommer deres VO 65er i vandet og derefter skal den testes, før holdet stikker af mod Alicante og de bliver nødt til at sejle en omvej, da holdet skal præstere 2.000 sømil før de må stille op i Volvo Ocean Race.

Allerede i aften flyver de til Sydengland med deres skipper Chris Nicholson, der til dagligt bor i Melbourne, Australien.

Nicolai Sehested, der lige nu holder orlov fra Cand.Merc. studiet i finansiering på CBS i København, var den første danske gast, der blev kontaktet af skipperen Chris Nicholson, da danskeren før har sejlet Melges 32 med ham i udlandet.

- Jeg har heller ikke erfaring i havkapsejlads, men Nico (Chris Nicholson, red.) siger at kemien er det afgørende, når man skal være sammen flere måneder på en båd. Og han er kendt for at sætte gode hold. Peter og jeg ved godt, at det bliver hårdt arbejde, når der kun er otte mand på båden, siger Niclolai Sehested.

Wibroe skal være læge om bord

Den anden danske gast om bord er 28-årige Peter Wibroe fra København. Han læser for tiden Ph.d i lægemiddelvidenskab, men samtidig er han også professionel gast i matchrace blandt andet, der foregår tæt på land.

Hans erfaring med at sejle i ti meter høje bølger i Stillehavet er uprøvet, men det bekymrer ham ikke.

- Jeg har en sund respekt for havet, men jeg er ikke bange for det. Vores skipper Chris (Nicholson) har stor erfaring og der kommer meget erfarne folk om bord. Jeg synes det er virkelig spændende og en stor ære at sejle for Danmark i sejladsen. Det tog mig kort tid at sige ja til at sejle med. Jeg har altid været fascineret af Volvo Ocean Race, hvor man bliver udfordret på så mange planer både fysisk og mentalt, når man presses i koldt og vådt vejr, langt væk fra land, siger Peter Wibroe.

Løn ikke det vigtiste

Han bliver også betalt godt for at sejle med, men hvor meget vil han heller ikke oplyse, vi ved dog at de bedste gaster får mindst to millioner kroner for en tolv måneders satsning. Om betalingen siger han.

- Der bliver da taget godt imod os, men jeg ser det ikke som et job, men en udfordring, hvor jeg kan udfordre mig, siger Peter Wibroe, der skal fungere som læge om bord, da han via sit studie har rig information om medicin.

- Jeg har også lappet grise sammen, det er fedt at man kan bruge sin akademiske kunne i praksis. Men jeg håber også, at jeg kan være med til at knuse nogle tal, når der skal analyseres på vores fart og andre ting.

Desværre blev der ikke plads til OL-guldvinderen fra 2008, Martin Kirketerp, på båden. Han har ellers god erfaring i Volvo Ocean Race, og sejlede flere etaper med Sanya i den forrige jordomsejling.

Fra venstre ses Morten Albæk, kommunikationsdirektør fra Vestas, Peter Wibroe, Chris Nicholson og Nicolai Sehested. - Vi regner med at skulle lave alt om bord, det bliver hårdt, siger Sehested i dag.

content-loader
content-loader
content-loader