Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Høgh-Christensen kan måske være manden, der gør at ISAF-VM kommer til Danmark om fire år. Foto: Troels Lykke

ISAF-VM i Danmark: Jonas Høgh-Christensen kan gøre forskellen

Da Aarhus var til eksamen hos ISAF om at få VM gjorde OL-sølvvinderen en forskel. - Jonas var et hit. Han er en formidabel sælger og har pondus, siger Sailing Aarhus-boss til minbaad.dk

Af Troels Lykke |

Aarhus har tre gange forgæves forsøgt at få verdens største OL-kapsejlads til byen.

Men måske ser det anderledes bedre ud denne gang, i hvert fald gik det godt da den danske delegation var i Sydengland i Southampton hos ISAF, hvor den fem mand store delegation fremlagde deres bud på et godt ISAF-VM i Aarhus i 2018.

Især OL-sølvvinder fra 2012, Jonas Høgh-Christensen, gjorde et særligt indtryk, mener chef for Sailing Aarhus, Thomas Capitani.

- Han er en formidabel sælger og har pondus. Han gjorde det overbevisende. Jonas er også kendt af dem der sidder i bedømmelseskomiteen. Det er jo også en fordel. Jonas fortalte om forholdene for sejlerne i Aarhus, lyder det fra Capitani.

Lars Lundbye fra Sport Event Danmark kunne også fortælle, at organisationen har støttet 40 store stævner i Danmark, mens Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard, der er tidligere sejlere, kunne fortælle at byen er mere end klar, da den er kulturhovedstad i 2017.

Delegationen fra Danmark, hvor flere præsenterede Danmarks bud, viste også fire korte reklamefilm fra Aarhus.

Men hvordan står I, tror du?

- Hvis ISAF vil vælge det bedste og mest sikre sted at holde det, både organisatorisk, sportsligt og økonomisk, så leverede vi det bedste bud, men hvis ISAF ønsker at det skal holdes i Asien, så er vi jo ikke med, siger Capitanti til minbaad.dk.

Udover Aarhus byder også Gdynia i Polen, Busan i Korea og Haag i Holland på VM'et. Det er den internationale sejlunions eksekutivkomité, der tager beslutning om tildeling af værtskabet.

Beslutningen forventes at falde først i maj 2014.

Delegation i Southampton: Til venstre står Thomas Capitani, Jonas Høgh-Christensen i midten. Helt til højre er formand for Dansk Sejlunion, Hans Natorp.

content-loader
content-loader
content-loader