Gå til hoved-indhold
Nogle gange er et godt mål ikke nok for kapsejlerne. Fx her under Classic Fyn Rundt i 2013. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Nogle gange er et godt mål ikke nok for kapsejlerne. Fx her under Classic Fyn Rundt i 2013. Foto: Troels Lykke

Tilbud om ORCi-måling under Palby Fyn Cup

Den 24.-25. maj kan du få målt din båd efter ORCi. Det foregår i Bogense under Palby Fyn Cup og koster 4.800 kroner, fortæller Dansk Sejlunion.

Af Troels Lykke |

Ligesom i 2013 har Dansk Sejlunion også i år et tilbud om ORCi-måling. Det foregår i Bogense den 24. og 25. maj – med mulighed for at forlænge perioden, hvis vejret eller stor efterspørgsel kræver det.

Tilbuddet omfatter måling af stabilitet, flydemåling og udstedelse af ORCi-målebrev, gyldigt i 2014.

Der tages udgangspunkt i, at båden er skrogmålt. Er det ikke tilfældet, skal den have foretaget en særskilt, elektronisk skrogmåling (prisen individuel og oplyses ved henvendelse).

Prisen for ORCi-målingen er 4800 kr., hvilket inkluderer stabilitets- og flydemåling samt førstegangsudstedelse af ORCi målebrev. Det fortæller Dansk Sejlunion.

Prisen tager udgangspunkt i, at mindst fem både skal måles inden for den afsatte tidsramme. Kommer der flere både, kan prisen blive lavere.

Det er en forudsætning, at det er tørvejr, og at der ingen eller meget lidt vind er, da det ellers ikke er muligt at foretage en stabilitets- og flydemåling.

Din tilmelding til ORCi-måling skal indeholde:
Bådtype
Sejlnummer
Byggeår
Ejers navn og kontaktoplysninger

Tilmelding på e-mail senest den 7. maj til Mikael Jeremiassen, konsulent i Dansk Sejlunion mikael@sejlsport.dk

Praktiske oplysninger
Båden skal i hele måleperioden være bemandet med mindst én person, der kan tage ansvar for båden og håndteringen af den under forløbet.

Båden skal ved ankomst være i målekondition, se "Afsnit E - Stability". Det vil i princippet sige, at hvis du vender din båd på hovedet, så skal alt det, der falder ud, fjernes inden måling.

Sejlene kan måles i den klub, hvor båden er hjemmehørende – eller af en sejlmager. Se "Afsnit G - Sails".

Riggen skal vejes separat. Helt præcist den stående rig UDEN fald, hal, reb. mv., se "Afsnit F - Rig".

Endelign skal propellen måles, se "Afsnit D - Propeller".Måling og vejning af rig og propel kan foretages af den lokale DH-klubmåler. Hvis du har spørgsmål til ovenstående, så send en e-mail til mikael@sejlsport.dk

content-loader
content-loader
content-loader