Gå til hoved-indhold
Til venstre står Pia Bay, ind imellem er alle sejlerne og til højre ses talentudvikler Jan Christiansen. Foto: Dansk SejlunionKapsejlads
Patrick Döpping er Danmarks bedste kort ved U-VM. Foto: Troels Lykke

Fem danske både klar til Ungdoms-VM i Portugal

U-17 verdensmester i Laser Radial, Patrick Döpping fra Egå Sejlklub, er en af Danmarks lovende talenter ved U-VM med sejlere fra 68 nationer.

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunions talentudvikler og holdleder ved YSWC Jan Christiansen skriver:

Dansk Sejlunion stiller i 2014 udgaven af ISAF´s U19 VM med sejlere i fem ud af otte mulige discipliner - og med et samlet hold på ti personer. Forberedelserne de sidste dage har været gode, og vi melder klar til konkurrencen, som starter mandag den 14 juli.

Med dette års udgave af Youth Sailing World Championship (YSWC), som sejles i Tavira, Portugal, slår ISAF ny rekord for nationsdeltagelse i en konkurrence. 68 nationer stiller til start i de otte discipliner.

Mange hundrede unge sejlere er samlet omkring havnen i Tavira, hvor Hotel Vila Galé i den gamle bydel danner rammen om, hvad der bliver verdens største ungdomskonkurrence i sejlsport og en sejlerfest uden sidestykke.

Velforberedte
Det danske hold stiller op velforberedte og er klar til start.

"For mit vedkommende er det kun få uger siden, vi sluttede U19 EM for Laser Radial, men lige nok til, at jeg er helt restitueret og igen har lyst til at konkurrere," fortæller Patrick Döpping, Egå Sejlklub og fortsætter:

"Vi kommer til Tavira to dage forud for programmet og har lige tid til at lære området at kende. Det giver os mulighed for at falde til og finde de gode løsninger. Eksempelvis har vi alle lejet cykler, så vi frit kan komme til og fra havnen."

”Personal best” og gode resultater
Det er altid sværere at spå om udfaldet af ungdomskonkurrencer, end det er eksempelvis om olympiske konkurrencer. Nogle gange dukker der bare nye sejlere op fra steder i verden, vi ikke ser til dagligt, og de kan gøre det rigtig godt.

Derfor siger ingen danske sejlere, at de går efter medaljerne, men det betyder ikke, at det ikke er muligt.

Vores bedst forberedte sejler er uden tvivl Patrick Döpping fra Egå Sejlklub, som netop kommer fra EM med både guld, sølv og bronze i forskellige kategorier.

Men når han og jeg ser ned ad startlisterne, så bliver det svært at forudsige det endelige udfald, idet Patrick ikke endnu har mødt flere af sejlerne i konkurrencer.

Patrick er velforberedt, og han skal blot fokusere på sin opgave. Gør han dét, så kommer han med sikkerhed langt.

Det samme gør sig gældende med nogle af holdets andre sejlere. Både 29eren med Daniel Nyborg og Sebastian Wright-Olsen fra Yachtklubben Furesøen og SL16'eren med Peter Måhr fra Egensedybet og Martin Holm Schwensen fra Svendborg Sunds Sejlklub har trænet meget intenst og længe, og de ser stærke ud i bådene og føler sig alle klar og godt tilpas.

Vi kommer for at lære
I Laser Radial og i 420 har vi relativt nyere sejlere og teams med.

I Laser Radial stiller vi med Pernille Aaberg fra Fredericia Sejlklub/Egå Sejlklub, og i 420 af Natacha Saouma-Pedersen fra Kerteminde Sejlklub og Cille Smedegaard, Vedbæk Sejlklub.

For begge teams gælder, at det primære er at få erfaringer. At lære - og måske gå efter en ”personal best”.

"Ved konkurrencer på dette niveau gælder det om at være godt forberedt og have stærke rutiner på dagen. De tre piger skal fokusere på deres præstation og deres daglige forberedelse – det giver både den største sportslige succes og den bedste læring," fortæller Pia Bay, assistenttræner for danskerne ved YSWC.

Til venstre står Pia Bay, ind imellem er alle sejlerne og til højre ses talentudvikler Jan Christiansen. Foto: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader