Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Dyr brand i Neustadt. Foto: Bavaria Yachtforsikring

Brand muligvis påsat i Tyskland 140 både skadet - statsadvokat efterforsker

Hos Ancora Marina i Neustadt er der foreløbige indikationer af, at 200 mio. kr. branden kan være påsat, da en nabobygning også brændte trods brandmur imellem, siger ekspert fra Bavaria Yachtforsikring.

Af Troels Lykke |

Det yderst respektable Ancora Marina i Neustadt, der er kendt for at have dyre både udstillet på et 3.500 kvadratmeter stort område er virkelig sendt til tælling i den her uge.

40 nye helt nye både af forskellige mærker som Hallberg-Rassy, Bavaria, Sealine og Sunseeker bl.a. er brændt ned. Dertil skal lægges 100 både, som var til vinteropbevaring nogle af de 100 både kan måske reddes.

- Man anslår at der er ødelagt både for 200 mio. kroner, dertil skal lægges 100 mio. kroner for en ødelagt bygning og en dyr miljømæssig oprydning, da brændende glasfiber bliver til bl.a. saltsyre, der går ned i grunden og det er dyrt at komme af med, samtidig er det tragisk for kunderne, der dog dækkes hvis de har kaskoforsikring, forklarer Ralph Andersen fra Bavaria Yachtforsikring i dag til minbaad.dk.

Mulig ildpåsættelse

Politiet undersøger området og har endnu ikke frigivet stedet til forsikrings-selskaberne, samtidig er der fare for at taget ryger ned på hallen i Ancora Marina.

- Vores efterforskere siger at der kan være tale om en ildspåsættelse, da der også var brand i en nabobygning og der var en brandmur mellem de to haller, så derfor ser det ud til at branden er påsat, siger Ralph Andersen.

Og nu lørdag kommer det frem, at den tyske statsadvokat har indledt en politiefterforskning på grund af brandstiftelse, hvor den dyreste båd kostede 12mio. kroner.

Branden viser, at et kan være farligt kun at tegne kaskoforsikring når der sejles.

- Hvis man ikke har en kaskoforsikring ved sådan en brand, så kan det blive dyrt og vel og mærke en kasko, som også dækker bjærgning, oprydning og bortskaffelse, ofte får den skadelidte kunde kun bådens værdi og bjærgning dækket, men bortskaffelse og oprydning skal kunden selv betale for, siger Ralph Andersen.

Gert Toft fra Pantaenius uddyber.

- Branden underbygger, at det er en risiko ikke at have en kaskoforsikring, når man står et sted hvor det kan brænde, det kan også gå galt med master, der falder ned når bådene skal på land, siger Gert Toft, der understreger, at der ikke var danske både i branden fra Pantaenius.

Se galleri med nye billeder fra branden - Foto: Bavaria Yachtforsikring

content-loader
content-loader
content-loader