Gå til hoved-indhold
33-årige Jonas Høgh-Christensen vil hjælpe Danmark med en nationsplads, vil han også hjælpe med en medalje i 2016 i Rio? Foto: Dansk SejlunionKapsejlads
33-årige Jonas Høgh-Christensen vil hjælpe Danmark med en nationsplads, vil han også hjælpe med en medalje i 2016 i Rio? Foto: Dansk Sejlunion

Høghen har ikke glemt det - starter med andenplads ved VM i Finnjolle

OL-sølvvinder Jonas Høgh-Christensen åbner VM med en 2. plads i første sejlads. I 49erFX er europamestrene Ida Marie Baad og Marie Thusgaard med helt i front efter første dag.

Af Troels Lykke, Santander |

Jonas Høgh-Christensen har ikke sejlet én eneste international kapsejlads siden Medal Race ved OL i London 2012. Tirsdag var han tilbage i Finnjollen – nærmest som om, han ikke havde lavet andet de sidste to år.

Da feltet ved VM i Finnjolle i Santander nåede topmærket i første sejlads, var den 33-årige dansker første mand rundt om mærket.

Han holdt sig fremme gennem hele sejladsen og krydsede målstregen som nummer to – foran en stribe topnavne, der har trænet og sejlet uafbrudt siden OL. Det skriver Dansk Sejlunion til pressen.

Efter sejladsen forsvandt vinden på Finnjollernes bane, og sejlerne måtte siden vente flere timer i deres joller. Tirsdag aften var anden sejlads endnu ikke skudt i gang. Se Finnjolle-resultat

Europamestre i stærkt udlæg
I kvindernes 49erFX åbnede de dobbelte europamestre Ida Marie Baad og Marie Thusgaard VM på overbevisende vis ved at lægge sig helt i front efter placeringer som 1, 2 og 5 i dagens tre sejladser.

Også 49erFX var som alle øvrige klasser plaget af mangel på vind og endeløs ventetid dagen igennem. I forvejen er de spanske VM-arrangører i Santander under pres på grund af aflyste sejladser flere dage i træk.
 
Surfer-plads ved OL nærmer sig
Den 20-årige RS:X-surfer Sebastian Fleischer tog tirsdag et stort skridt i retning af at sikre en dansk nationsplads ved OL. Han fulgte op på sine lovende takter fra de tidligere dage med en 10. plads i dagens enlige sejlads.

Fra en samlet placering som nummer 18 er han sikret kvalifikation til RS:X’ernes guldfelt, der skal sejle videre om nationspladser til OL i Rio. Der er 18 nationspladser i spil. Sebastian Fleischer placerer lige nu Danmark som tiende bedste nation. 

content-loader
content-loader
content-loader