Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
God stemning i Kaløvig med fremtidens OL-sejlere.

Over 300 sejlere var til herligt junior og ungdoms-DM i Kaløvig

Der skulle fem baner til sejlerne. I Optimist var Oliver Ørting fra Præstø hurtigste dreng. Hurtigste pige var Katerina Bjerre Knudsen fra Skive sejlklub. Zoom8, Europa og andre var også med.

Af Troels Lykke |

Det var et succesfuldt Torm junior- og ungdoms DM. I den netop afslutte weekend, var Kaløvig Bådelaug vært for over 300 unge sejlere og deres trænere og familier.

Det var et imponerende skue lørdag morgen da alle sejlerne skulle på vandet, fortæller den jyske sejlklub til pressen.

Et kontrolleret kaos betød dog at alle hurtigt var på vandt og på vej ud til de fem baneområder der var fordelt pænt ud over Kaløvig.

- Det gode vejr fra morgenstunden lørdag, betød at alle sejladser kom planmæssigt i gang. Op af dagen tog vinden til hvilket gav et godt race og var en udfordring for mange – specielt de nye opti C-sejlere, hvor 33 sejlere havde fundet vej til stævnet, fortæller Niels J. Nielsen, Opti-far fra Kaløvig Bådelaug.

Søndag bød fra morgenstunden på lidt kedeligt og trist vejr med frisk vind fra NØ og hvide skumtoppe på bølgerne og lavt skydække.

Vejret artede sig og alle klasser fik gennemført 7 til 8 sejladser og mestrene fundet.

De bedste blev

I optimist var Oliver Ørting fra Præstø hurtigste dreng. Hurtigste pige var Katerina Bjerre Knudsen fra Skive sejlklub.

I Zoom 8 piger, gik mesterskabet til Michala Høeg Norsell  fra YC Furesøen. Hos drengene var Daniel Hopmann lige ledes fra YC Furesøen hurtigst. Europe U19 / 23 blev vundet lokale Emil Munch.

I klasserne Feva XL og Laser Radial var der desværre for få deltagere til at der kunne afholdes et officielt DM. I klubsammenhæng var YC Furesøen, Fredericia og Kaløvig alle godt repræsenteret i top 3.

Samtlige resultater kan ses på www.kblsail-youth.dk

Faktuelt om stævnet:

Der var Opti A/B/C, Zoom8, Feva XL, Europe, Laser Radial, 29'er med. I alt 273 joller eller 311 sejlere på 5 baner. Samlet set havde sejlerne mere end 1.500 års sejler erfaring at trække på lige fra den mindste 8 årige til den ældste 20 årige.

Der deltog sejlere fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Optimist A feltet var det største med 96 joller.

Der var 80 frivillige beskæftigede på havet med at arrangere kapsejladserne i 30 banebåde, og det var 40 frivillige på land beskæftigede med opgaver lige fra køkken og camping til grej og resultatberegning.

Et kontrolleret kaos betød at alle hurtigt var på vandt og på vej ud til de fem baneområder der var fordelt pænt ud over Kaløvig.

content-loader
content-loader
content-loader