Gå til hoved-indhold
På bare otte måneder har de to unge skibsbyggerlærlinge fået Helsingør Bådeværft ApS op at stå.Udstyr
På bare otte måneder har de to unge skibsbyggerlærlinge fået Helsingør Bådeværft ApS op at stå.

Succes for ungt nyt bådeværft

Hvad gør man, når man ikke kan få en læreplads? Så åbner man da et værft selv og ansætter en mester! Det er hvad to unge skibsbyggerlærlinge i Helsingør gjorde i februar 2014.

Af katrine bertelsen |

Helsingør Bådeværft ApS har til huse i en gammel værftshal på Nordhavnen i Helsingør, og på bare otte måneder er det lykkedes de to skibsbyggerlærlinge at få en god forretning op at stå.

Da  Emma Ronja Madigan og Benjamin Götker lejede sig ind på Nordhavnen i Helsingør, var ordrebogen i det tidligere Kronborg Værft næsten tom, og Helsingør Nordhavn stod uden et mindre reparationsværft. Siden februar er antallet af medarbejdere fordoblet fra to til fire, og en femte, med speciale i glasfiber, er på vej.

Emma og Benjamin skriver på Helsingør Bådeværft ApS hjemmeside.

”Bag denne nye virksomhed står vi to unge mennesker med ambitioner og drømme. Benjamin som har sejlet siden han var 6 år gammel og arbejdet med både siden han var 10 år. Både inden for reparationer og vedligehold af familiens seks både. ”

Emma er tidligere Georg Stage-elev og har arbejdet med nedrigning af klassiske træskibe. Værftet kan klare opgaver indenfor rig, motor, vedligeholdelse af skrog og bund, glasfiber/kulfiber, træ, aptering og el-, vand- og gasinstallationer.

Værftet tilbyder faste abonnementsordninger, hvor bådejere kan betale et fast, månedligt beløb, og overlade klargøring, vedligeholdelse og løbende reparationer til værftet.

content-loader
content-loader
content-loader