Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
12 timer på cykel, men først 24 timer til søs.

Triatlet sejler først solo Fyn rundt i Silverrudder - derefter cykles øen rundt

- Jeg håber sejlturen tager 24 timer og cykelturen 12, siger 47-årige Søren Gitz-Johansen fra Jyllinge. Han har lånt en IMX-38. Start i Svendborg fredag morgen med 200 solo-sejlere.

Af Troels Lykke |

Danskerne er til ekstremsport. En af dem er sejleren og cykelrytteren Søren Gitz-Johansen, der egentlig først ville sejle Sjælland Rundt solo og derefter cykle Sjælland Rundt.

- Det passede sådan, at jeg lige kunne have nået det, men jeg sprang over i år, i stedet gør det det i Silverrudder, forklarer Søren Gitz-Johansen her til aften til minbaad.dk.

I morgen klokken 8 sejler de første i BådNyt og Svendborg Sund Amatørsejlklubs Silverrudder, hvor 200 solo-sejlere stiller op.

God stemning og god form

- Jeg sejler klokken 9.30. Vi har lige været til skippermøde og her er god stemning, siger den tidligere Nokia og Carbon3-sejler, der er i super form, trods sine 47 år.

For tre uger siden gennemførte han Copenhagen Ironman, der er 3,8 kilometers svømning, 180 kilometers cykling og 42 kilometers løb.

- Jeg gjorde det på 11 timer. Her regner jeg med at cykle Fyn rundt på 12 timer, der er en rute på 333 kilometer, siger Søren Gitz, der regner med der er vind hele vejen rundt om Fyn.

Han regner med at sove undervejs, men ikke når han kommer i mål, der skal han cykle.

Følg bådene her

Søren Gitz-Johansen går ikke ned på grejet. - Måske tager jeg en lur på cykelturen, siger sejleren og cykelrytteren.

Men først skal der sejles.

Jyllinge-sejleren har lånt denne Glomaris, IMX-38 fra Tuborg Havn.

content-loader
content-loader
content-loader