Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Se også video med farmer boy Nicolai Sehested, der er opvokset på en gård nær Kolding.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Wibroe og Sehested fik kun to dage fri i Cape Town

Derefter skulle der fikses VO65er. - Vi har fysisk træning kl. 7 og arbejder indtil 22, forklarer Peter Wibroe fra det lille bitte Vestas-hold. Kl. 17 i dag sejler Volvo-sejlerne mod Abu Dhabi. Interview.

Af Troels Lykke |

Volvo Ocean Race er ikke glamour, men hårdt arbejde, selv når man er prof-sejler.

Under opholdet i Cape Town fik de otte Vestas-sejlere nemlig kun to dage fri hvor de var turister og besøgte blandet andet et vinslot, mens sejlerne på SCA og Abu Dhabi kunne restituere langt mere fordi de har et stort landhold, men på Team Vestas Wind er der kun tre på landholdet, derfor arbejder sejlerne også når de kommer i land i Volvo Ocean Race

- Da vi kom i mål fik vi store bøffer og kolde øl og det var tiltrængt efter frysetørret mad i næsten en måned, siger Peter Wibroe, der havde tabt 6,8 kilo på den belastende tur fra Alicante, da forbrændingen er på op mod 8000 kalorier i døgnet.

-Men de kilo tager jeg forhåbentlig hurtigt på igen, håber selvfølgelig ikke, at jeg også har tabt muskler. Hver morgen har vi trænet halvanden time før vi gik ud og arbejdede på båden til klokken ti om aftenen, så det har været nogle lange dage hernede i Cape Town, fortæller han via Skype til minbaad.dk.

I forvejen var turen ud gennem Middelhavet, helt over til Brasilien, og ned i Sydhavet, noget af en tur for den københavnske sejler, der er på sin første jordomsejling.

Enormt rutinepræget

- Det var hårdt, men en fed oplevelse og jeg har lært rigtigt meget af de erfarne sejlere, der er på deres fjerde Volvo Ocean Race. Vi har det godt på holdet og jeg har oplevet en masse natur med mange forskellige vejrsystemer, i et ellers enormt rutinepræget job, vi sejler fire timer og sover i fire timer, hvor vi alle skiftes til at styre, trimme og stå og arbejde ved en grinderpiedestal. Man kan kun koncentrere sig om at styre i en time, så er man helt udmattet, forklarer Peter Wibroe.

Lært af profferne

Peter Wibroe er ikke på vagt med sin ven Nicolai Sehested, til gengæld har han glæde af den 49-årige kiwi Rob Salthouse, der har fire America's Cup-kampagner på sit CV og nu er han i gang med sin 4. Volvo Ocean Race.

- Salty er bådebygger, rigger og sejlmager og en fantastisk sejler. Han giver meget viden fra sig om hvad man kan føle på roret og om hvordan der skal trimmes og hvordan en mast skal sættes op. Så vi forbedrer os hele tiden. Jeg har fået mange sømil under mig og er blevet bedre. Holdet er også blevet bedre, siger Wibroe.

Og hvad nummer kommer I så til Abu-Dhabi?

- Vi kommer i top 3. Jeg synes vi er et hold, der forbedrer os for hver dag vi sejler. Vi kan se at vi har lavet fejl undervejs omkring forskellige vindvinkler og sejl og trim. Men vi har kunne sammenligne os med de andre og har fået akkumuleret en masse viden og en god progression om hvordan vi skal sejle båden. Vi har samtidig en god kommunikation, der er blevet endnu bedre, fx om hvordan viden gives videre på vagtskiftene hver fjerde time.

Peter Wibroe er nu sejlet mod Abu Dhabi. Han fortæller til Volvo-siden at han hører chill-out musik og jazz med Miles Davis, i sin iPod.

Vestas-holdet har efter vores oplysninger det mindste hold, der kun bruger omkring 85 mio. kroner på satsningen, mens Abu Dhabi og SCA lander på over 130 mio. kroner.

Peter Wibroe sidder her i midten i en slankere udgave.

Nicolai Sehested nåede også at få rettet op på sin frisure, der blev ødelagt af Kong Neptun, der straffede ham og Peter Wibroe, da de krydsede Ækvator.

Sådan er ruten i Volvo Ocean Race.

content-loader
content-loader
content-loader