Gå til hoved-indhold
Anders Bastiansen kl.17.30  fredag aften. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
Anders Bastiansen kl.17.30 fredag aften. Foto: Katrine Bertelsen

Første båd i mål til Silverrudder

Første båd i mål i Svendborg - Anders Bastiansen i Dragonfly 28 slår alle de større både og kommer ind i tiden 26:11:30.

Af katrine bertelsen |

Det blev Anders Bastiansen i sin Dragonfly 28 der kom først i mål efter 26 timer, 11 minutter og 30 sekunder.

 - Det var en god oplevelse at prøve at sejle singlehand. At have ansvaret for det hele er noget virkeligt specielt, og jeg lærte at hvis man ikke husker at planlægge og tænke frem så får man slag for det. Jeg havde en stagvending nord for Fyn, hvor det endte med at jeg måtte tage en 360'er før jeg var på ret kurs igen, fortæller en træt og glad Anders Bastiansen umiddelbart efter målgangen. 

Han kæmpede længe med de mindre kølbåde bl.a. de to Seascape 27ere inden han kunne klippe elastikken ved Storebæltsbroen.

Det ligner en placering som "1. båd i mål" for Anders Bastiansen i Dragonfly 28.

TJEK GALLERIER FRA SEJLADSEN PÅ FACEBOOK/SILVERRUDDER

Mens Anders Bastiansen er alene i spidsen er det anderledes kamp mellem kølbådene. Her ligger svenske Peter Gustafsson i sin J/111 fortsat i spidsen, men han er skarpt forfulgt af Andraz Mehilin i Seascape 27, der har kæmpet sig frem i spidsen af feltet igen, efter at have trykket lidt af den vindstille periode i morges. Andraz Mehilin fører kølbåd small-klassen.

Også William Friis-Møller kæmper bravt for at forsvare ind 1. plads i klasse kølbåd large fra 2013 - lige nu skal dog først hente Peter Gustafsson.  

De største klasse er kølbåd medium, hvor hovedfeltet ligger og kæmper i modstrøm mellem Fyns Hoved og broen. Strømmen er hård ved lavbroen, hvor der længere ude er næsten ingen.

I klassen kølbåd xl bliver der kæmpet hårdt mellem de sidste to års vinder og rekordhold for klassen Niels Ditmar i Xc 42 og Stig Wittrup i en Beneteau First 40. I skrivende stund er det Stig Wittrup, der fører.

content-loader
content-loader
content-loader