Gå til hoved-indhold
Stig Westergaard havde styret båden 36 timer i træk, da vi talte med ham i går. Foto: Pierpaolo BalleriniKapsejlads
Stig Westergaard havde styret båden 36 timer i træk, da vi talte med ham i går. Foto: Pierpaolo Ballerini

Stig Westergaard tager 4. plads overalt i Middle Sea Race i stormvejr

- Vi havde op til 52 knobs vind, siger en udmattet Stig Westergaard, der blev klappet i mål, da han i en lille Azuree 33 kom ind i Malta havn efter 5 dage og 7 timers doublehand-sejlads.

Af Troels Lykke |

Stig Westergaard er en af landets mest erfarne offshore-sejlere.

Og den erfaring blev vigtig for ham, da han først i stille vejr og senere stormvejr i Middle Sea Race, sejlede 606 sømil med bådejeren Pierpaolo Ballerini, der er ingeniør på Azuree-bådene, der produceres i Tyrkiet hos Sirena Marine.

Selv har 51-årige Stig Westergaard en Azuree 33, der ligger i København. Det var derfor en oplagt mulighed for ham, at lære sin nye båd at kende.

120 både deltog i sejladsen, hvor første båd var Jochen Schumann på 100 fods Esimit, hvor også Martin Kirketerp sejlede med.

Det blæste så meget at 25 både udgik. Men det gjorde Stig Westergaard ikke. Holdet vandt doublehandløbet og IRC5 løbet, der talte både med prof-besætninger med ti mand på siden af båden.

Bedst var det at holdet tog en 4. plads overalt, viser resultatlisten  En J/122er vandt overalt og en Xp44 tog en andenplads.

5 -8 meter høje bølger

- Det var ekstremt hårdt at sejle båden hele tiden. Jeg har ikke sovet de seneste 36 timer fordi jeg har styret. Så man blev da lige lidt søvndeprimeret. Vi havde op til 52 knobs vind fra vest, vi havde op til 5-8 meter høje bølger og båden lagde sig ned, når vi blev ramt af en kæmpe bølge, men vi var spændt godt fast, forklarer Stig Westergaard til minbaad.dk, da vi talte med ham i går aftes, få timer efter han kom i mål.

- Jeg har aldrig sejlet sejladsen før og jeg er heller aldrig blevet klappet i mål, som vi blev her på Malta. Vi har da også slået fuldprofessionelle hold, med fuldt mandskab, hvor vi kun har været to mand om bord og har måtte lave det hele selv. Vi styrede hele tiden, siger Stig Westergaard.

De tre første dage var der let vind på turen, der tog 5 dage og 7 timer.

- Båden er jo en bredrøvet dame, men det var alligevel i det lette vejr, at vi stak fra de andre. Det gik ret godt nord for Sicilien, men sydøst for Sicilien fik vi et fiskenet på køl og ror og en 200 liter dunk. Her hoppede min makker i vandet og lå i over en time dernede, hvor vi lå stille. Havde det ikke sket, var vi røget længere op i sejladsen, men hvis og hvis, siger Stig Westergaard.

Ikke godt sejlervejr i Middelhavet

Om at sejle i Middelhavet er han ikke specielt begejstret.

- Enten stormer det ellers er det vindstille. Det er bedre at sejle i Nordeuropa, da ved man i det mindste at der er regn en hel uge og vinden er mere varieret, mener Westergaard.

Det var denne Azuree 33er, som Stig Westergaard sejlede på i Middle Sea Race. I København har den tidligere jordomsejler en båd magen til.

Der var storm i Middele Sea Race. Foto: Rolex

Vi havde pust op til 52 knob, forklarer Stig Westergaard, der står ved rattet.

Martin Kirketerp sejlede også med i sejladsen, men der var det i let vind. Foto: Rolex

content-loader
content-loader
content-loader